• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Sve teče po planu

"Odigrali smo pet utakmica u šest dana i to se, uz naporna putovanja, odrazilo na ekipu", rekao Dušan Ivković posle novog poraza srpskih košarkaša.

 Ivković: Sve teče po planu Izvor: MONDO

Selektor Srbije Dušan Ivković izrazio je zadovoljstvo igrom koju je ekipa prikazala u prvom poluvremenu utakmice sa Argentinom (60:75) i rekao da pripreme nacionalnog tima teku po planu, uprkos uzastopnim porazima na turniru Dijamantska lopta u Nanđingu.

"Do poluvremena smo parirali Argentini solidnom odbranom i dobrom igrom u napadu, kojom smo Oberta i Skolu uveli u problem sa ličnim greškama. Međutim, iznenadio nas je Roman Gonzales, za kog nismo pronašli rešenje u odbrani, u igri jedan na jedan. Pored toga, jako loše smo šutirali slobodna bacanja, što je dovelo do toga da rezultatski završimo poluvreme lošije nego što je trebalo", rekao je Ivković.

"U drugom poluvremenu su proradili njihovi tandemi Priđoni - Skola i Đinobili - Oberto, a odlično je odigrao i Noćioni na poziciji 'četvorke', tako da su nas olimpijski prvaci zasluženo pobedili", dodao je selektor.

On je podsetio da su "orlovi" u poslednjoj nedelji imali veoma naporan program rada i putovanja.

"Odigrali smo pet utakmica u šest dana i to se, uz naporna putovanja, sigurno odrazilo na ekipu. Pokušao sam da rasporedim minutažu na više igrača, jer u petak igramo protiv jako agresivne reprezentacije Angole. Oni su izgubili od Australije šutem u poslednjoj sekundi".

Kroz Ivkovićeve reči provejava uverenje da će reprezentacija biti potpuno spremna za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje počinju za tačno tri sedmice.

"Ne treba zaboraviti da smo mi tek u četvrtoj nedelji rada. Sve reprezentacije koje igraju na ovom turniru nalaze se u završnoj fazi priprema za Olimpijske igre i u Kinu su, zbog aklimatizacije, došle mnogo ranije od nas".

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC