• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Zvezda kroz "iglene uši"!

Crveno-bijeli iščupali pobjedu protiv Cibone (97:95). Marko Simonović šest sekundi prije kraja presudio trojkom.

 ABA: Zvezda kroz "iglene uši"!  Izvor: MONDO

Crvena zvezda Telekom ide na Fajnal for ABA lige i ostaje u konkurenciji za prvo mjesto, koje će u slučaju pozitivnog odgovora iz Barselone značiti direktan plasman u Evroligu.

Tim Vlade Vukoičića ostvario je desetu pobjedu u 11 mečeva regionalnog takmičenja na svom parketu, ukupni skor popravljen je na 17-6, ali Rakočevića i drugove čak ni Partizan u "vječitom derbiju" nije namučio kao Cibona.

Dovoljno je reći da su crveno-bijeli krenuli u svoj posljednji napad sa zaostatkom od jednog poena, svjesni da moraju da daju koš.

Akciju je vodio Igor Rakočević, bio je odlično zatvoren, međutim, uočio je Marka Simonovića na lijevom krilu, a ovaj često osporavani igrač bio na visini zadatka u najvažnijem trenutku!

Ubacio je svoju treću trojku iz šest pokušaja i 5,8 sekundi prije kraja preokrenuo rezultat.

Do tada nezaustavljivi Di Džej Strouberi (31 poen) na drugoj strani je promašio šut za produžetak i na semaforu je ostalo 97:95 (27:25, 23:26, 18:22, 29:22)!

Rakočević je bio Zvezdin MVP sa 21 poenom i devet asistencija, Demarkus Nelson zabilježio je 17 poena i pet asistencija, Raško Katić 16, a Marko Simonović 15 poena.

Boris Savović imao je 13 poena i sedam skokova, ali je 70 sekundi prije kraja, pri rezultatu 92:90, promašio oba slobodna bacanja. Strouberi je to kaznio trojkom za 92:93, a isti igrač realizovao je dva od tri bacanja za 94:95, nakon koša Katića i Nelsonovog faula.

Strouberi je u tom trenutku imao šut za dva poena 11/12, kao i 1/2 za trojku, tako da mu je promašaj uz zvuk sirene bio tek treći iz igre na cijeloj utakmici!

Zvezda je i u ovom meču bila lišena usluga Majka Skota, koji se vratio treninzima, ali nije bio spreman da pomogne. "Vukovi sa Tuškanca" nisu mogli da računaju na prvog centra Andriju Žižića.


Slično utakmici protiv Krke u Novom Mestu, ekipa nije počela utakmicu sa pravim pristupom. Kao da se računalo da će Cibona lako pasti u igri sa laganim odbranama, "za koš više".

Međutim, Zagrepčani, na čelu sa Strouberijem i nezgodnim plejmejkerom Džerelom Blesingejmom (13p, 9as), bolje su se snašli u takvoj utakmici. Diktirali su tempo koji im je odgovarao, imali prodornost i širinu igre u napadu, a šut ih je služio nevjerovatno dobro.

Crveno-bijeli su morali da odigraju bolje u odbrani, ali u mnogim situacijama im se nije imalo šta zamjeriti. Na kraju zaslužuju čak i divljenje, što su dobili meč u kojem je protivnik šutirao 68 odsto iz igre, od toga 28/36 za dva poena (78 odsto) i 8/17 van linije 6,75 metara.

Zvezda je sedam minuta prije kraja bila u situaciji koja nije obećavala ništa dobro. Gubila je 70:77, kada je Rakočević trojkom uz faul Kusa dao zamajac preokretu - 74:77.

Važan je bio i koš Nelsona poslije Katićevog promašenog bacanja (77:79), a još važnija trojka Branka Lazića za 82:83. Potom je Rakočević, četiri i po minuta prije kraja, završio solo akciju i obezbijedio prvo vođstvo još od 52:51 u 22. minutu.

Zvezda pobjedu duguje i skakačkoj dominaciji, pogotovo u fazi napada, gdje je uhvatila 17 lopti, a "cibosi" svega tri.

Vodeća Igokea (17-5) u ponedjeljak dočekuje Solnok, a u narednom kolu gostuje Partizanu mt:s, dok crveno-bijeli idu u Široki. Podsjetimo da će Igokea zbog međusobnih 2:0 biti u prednosti, ako ligaški dio takmičenja okonča sa istim skorom kao Zvezda.

(MONDO, foto: MN Press, FoNet/Aleksandar Koković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC