• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muta Nikolić: Napašćemo Evroligu!

Kragujevački Radnički pred plasmanom na Fajnal-for ABA lige. Ali, to nije kraj ambicija. Trener Nikolić: "Ne letimo, ali imamo pravo da se borimo".

 Muta Nikolić: Napašćemo Evroligu! Izvor: MONDO

Loš start Radničkog u ovoj sezoni ABA lige mnoge je natjerao da pomisle da će to biti još jedna od onih sezona - mnogo htio, malo uradio.

Ali, Kragujevčani su se na vrijeme "skupili", kako se to kaže u sportskom žargonu, sabrali i krenuli ka gore. Sada su na čvrstoj trećoj poziciji koja garantuje plasman na Fajnal-for ABA lige, a samim tim i pokušaj da se obezbijedi plasman u Evroligu.

To jeste uspjeh za Miroslava Mutu Nikolića, igrače i cio klub, ali to nije kraj ambicija.

"Protiv Zadra i Splita moramo da pokažemo karakter. Ako te mečeve ne pobijedimo sve ćemo prosuti. Poslije pobjede Partizana u Zagrebu mi smo gotovo sigurno u Evropi. Taj zadatak je završen, ali što bismo stali. Sada napadamo fajnal-for, pa što ne i Evroligu. Ne letimo i ne maštamo, ali niko ne može da nam uzme pravo da se borimo i pucamo visoko. Želimo 10.000 ljudi na meču u Kragujevcu i vjerujemo da to možemo da postignemo", kaže Nikolić za klupski sajt.

Bilo je sumnji u projekat Radnički, a Nikolić je jedan od onih koji je vjerovao. Bio je i on, ponekad, na ivici da odustane, ali je ostao.

"Mi radimo i klub sazrijeva. Ništa ne može da se postigne preko noći. Ovo je ozbiljan projekat. Sljedeći veliki korak je izgradnja dvorane. Ali, to moramo da ispratimo rezultatima. Svake godine klub je išao stepenicu po stepenicu, izbacivali smo igrače za reprezentaciju, pravili dobre rezultate. Evropa je naredni, prirodan, korak", rekao je Nikolić.

Kragujevčani su sada u odličnoj situaciji, ali slijede im dva gostovanja u Dalmaciji, a za kraj ligaškog dijela u "Jezero" stiže Crvena zvezda Telekom.

(MONDO - foto: KK Radnički)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC