• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pisala Lorbeku: Da vidimo Sporazum!

Zvezda od predsjednika ABA takmičenja zahtjeva da klubovima učesnicima dostavi dokument koji je potpisao sa predstavnicima Evrolige 1. marta.

 Zvezda pisala Lorbeku: Da vidimo Sporazum!  Izvor: MONDO

Crvena zvezda Telekom zahtjeva od čelnika ABA lige da otkloni "pometnju među klubovima" i razriješi "presedan nezabilježen u ozbiljnim košarkaškim organizacijama".

Podstaknuti velikim propustom u tumačenju propozicija Evrolige (ECA) i neusklađenošću propisa ABA lige sa propisima najjačeg kontinentalnog takmičenja, crveno-bijeli su pisali predsjedniku regionalne lige sa osnovnim zahtjevom:

"Zahtjevamo da Radovan Lorbek svim klubovima koji u sezoni 2012/2013 učestvuju u ABA ligi hitno dostavi sporazum koji je između ECA i ABA lige dogovoren 1. marta 2013. godine u Luksemburgu".

U Zvezdi konstatuju da je propustom organizatora lige stvorena situacija da četiri kola prije kraja, odnosno nakon 22 odigrana kola, ne znaju za šta su se borili.

"Osnovni razlog ovakvog zahtjeva je želja da se ne ponovi slična situacija sa pogrešnim tumačenjem propozicija na koje su čelnici KK Crvena zvezda upozoravali još na Skupštini ABA Sidro održanoj 11. septembra 2012. godine u Ljubljani.

Namjera nam je da se lično uvjerimo u sve ono što u sporazumu piše i sve to uporedimo sa saopštenjem koje je objavljeno na zvaničnom sajtu Evrolige, kako ponovo ne bismo došli u vrlo neprijatnu situaciju", piše u klupskom saopštenju, uz zaključak:

"Poslije svega što se desilo ne želimo da se bavimo tumačenjem već da direktno imamo uvid u sve činjenice".

(MONDO, foto: kkcrvenazvezda.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC