• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnički: U Dalmaciju po Evrokup

"Želimo da obezbijedimo plasman u Evrokup, ukazuje se realna prilika da odemo i na F4, a više ni Evroliga nije nemoguća misija".

 Radnički: U Dalmaciju po Evrokup Izvor: MONDO

Kragujevački učesnik ABA lige krenuće u petak u Dalmaciju, gdje će odigrati dva meča pred posljednje kolo i završnicu sezone u regionalnom takmičenju.

U 24. kolu će ih ugostiti Zadar (subota, 19.00 časova), u 25. Split (narednog četvrtka u 19.00), a u posljednjem kolu, 23. marta, ugostiće Crvenu zvezdu Telekom.

Ekipa Miroslava Nikolića ima jasan zadatak - da ostane na poziciji koja obezbjeđuje plasman na završni turnir, a i u evropska takmičenja.

Za ostvarenje klupske ambicije i izlazak na evro scenu, neophodna joj je pobjeda nad Zadranima.

Tim trijumfom širom bi otvorila vrata Evrokupa, a ako bi pobijedila i u Splitu mogla bi da se smatra kandidatom za učešće u Evroligi. Pitanje plasmana na F4 više ne bi bilo dovođeno u pitanje.

Ipak, Kragujevčani idu korak po korak i u četvrtak razmišljaju samo o duelu u dvorani "Krešimir Ćosić".

"Zadar je košarkaška institucija, koja je zapala u golu borbu za opstanak. Biće to jako teško gostovanje. Ništa nije gotovo, posljednja tri kola mogu da dovedu do dramatičnih promjena u ABA ligi. Naši ciljevi su vezani za sam vrh tabele, želimo da obezbijedimo Evrokup, ukazuje se realna prilika da odemo i na F4, a više ni Evroliga nije nemoguća misija", izjavio je trener Miroslav Nikolić, a prenio klupski sajt.

Iskusni stručnjak ne slaže se sa ocjenom da je njegov tim praktično obezbijedio plasman na završni turnir.

"Stvara se lažna slika po medijima da je Radnički već među četiri najbolje ekipe, a mi nismo završili posao. Tako nešto može da uspava igrače, a ja to ne dam. Zato je sada u našem fokusu samo Zadar", dodao je Nikolić.

Uprkos lošim nastupima Zadrana ove sezone i njihovom pretposljednjem mjestu na tabeli, trener Radničkog svjestan je opasnosti koja prijeti na prvom od predstojeća dva gostovanja u Dalmaciji.

"Pazite, oni su kod kuće pobijedili sve ekipe o kojima se piše da su 'sigurno' na Fajnal foru: Igokeu, Zvezdu i Partizan. Znači, sad samo mi došli na red. Ja to tako gledam", podvukao je Nikolić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC