• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK Borac: Vratićemo se u elitu!

Predsjednik Borca Aleksandar Vranješ i trener Drago Karalić rezimirali ispadanje iz Lige Bosne i Hercegovine. "Banjalučani će se vratiti".

 KK Borac: Vratićemo se u elitu! Izvor: MONDO

Košarkaši Borca će od narednoj sezoni igrati u Prvoj ligi Republike Srpske, poslije pomalo nesrećnog poraza od Kaknja (75:76) u "Boriku" u okviru posljednjeg kola Lige 12 BiH.

Prvi čovjek Banjalučana prvi se obratio novinarima na konferenciji za štampu rekavši da je Borac bio ubjedljivo najmlađi tim u šampionatu BiH.

"Igrali smo sa juniorima i bili smo najmlađa ekipa. Ostvarili smo devet pobjeda što je uspjeh. Izgubili smo čak pet utakmica sa pola koša. Ne trebam govoriti da bi samo jedna lopta bila dovoljna za opstanak",
rekao je Vranješ, prenosi portal "Sportlive".

Prema njegovim riječima, ključni problem banjalučkog kluba ove sezone bile su finansije.

"Budžet, ako ga tako možemo nazvati bio je skroman i iznosio je 80.000 KM. Ekipe iz sredine tabele imali su po 300-400 hiljada. Na polusezoni su nas napustili Nikolić i Trikić. Nismo imali adekvatno zamjenu. Falila su dva visoka igrača koja nismo mogli dovesti. U upravi kluba nemamo političara i direktora. Snalazili smo se kako smo znali. Izmirili smo 90% obaveza prema igračima i Savezu. U narednih 10 dana održaćemo sastanke UO i organizovati skupštinu kluba. Treba nam konkretna pomoć. Pripremićemo se za narednu sezonu u kojoj ce okosnica biti domaće snage koje su igrale u ovoj sezoni. Napominjem imamo devet juniora, ali vjerujem u povratak u elitu".


Trener Banjalučana Drago Karalić, koji je ranije rekao da je spreman da snosi dio krivice zbog ispadanja, analizirao je učinak njegovog tima u protekloj sezoni.

"Odlično smo startovali. Imali skor šest pobjeda i pet poraza. Na polusezoni smo ostali bez dva igrača bitna za našu igru. Ljut sam na Vardu iz Višegrada koja nam je Trikića otela posljednjeg dana prelaznog roka i ostavila u nezavidnom položaju jer nismo imali vremena da dovedemo adekvatnu zamjenu".

Ipak je optimista.

"Sa našom djecom treba nastaviti rad jer im je potrebno iskustvo da očvrsnu. Vratiće se Borac u Premijer ligu BiH", zaključio je Karalić.

(MONDO, foto: Sportlive)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC