• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Mega skinula i Zvezdin "skalp"!

Tim Dejana Milojevića izvojevao istorijsku pobjedu nad crveno-bijelima u Kruševcu, 83:76!

 SL: Mega skinula i Zvezdin "skalp"!  Izvor: MONDO

Kriza igre Crvene zvezde Telekom potvrđena je u Kruševcu!

Iako je trener Vlada Vukoičić poslije tijesno izvojevane pobjede nad Radničkim u četvrtak konstatovao da bi taj uspjeh mogao da razdrma tim i poveća mu samopouzdanje, to se nije dogodilo. Naprotiv!

Mega Vizura nije dopustila favorizovanom osvajaču Kupa ni da povede tokom meča i na kraju, pred 2.786 gledalaca posjetilaca kruševačke Hale sportova, izvojevala najveću pobjedu u klupskoj istoriji:

MEGA VIZURA - CRVENA ZVEZDA TELEKOM 83:76 (31:19, 15:12, 17:27, 20:18)

Gosti su jedini put izjednačili u svom prvom napadu (2:2), a potom samo dvaput prilazili protivniku na "jednu loptu" (54:57, pa 62:63, u 32. minutu).

Međutim, u tim momentima domaći su koristili prisustvo Eltona Brauna na terenu, lako poentirali pod košem i hvatali lopte u Zvezdinom reketu.

Najbolji igrač pobjedničkog tima Saša Avramović pokrenuo je sedam minuta prije kraja veliku seriju svog tima (14:0), koju vicešampion nije uspio da stigne ni serijom pogođenih trojki (četiri) u završnici.

Milojevićevi igrači mirno su priveli meč kraju i u finišu iskoristili i činjenicu da su u posljednji minut ušli bez ijednog faula!

Mega je poslije Radničkog iz Kragujevca savladala još jednog učesnika završnog turnira ABA lige, ostvarila četvrti trijumf u pet kola i nagovijestila još bolje rezultate u nastavku Superlige Srbije.

Crvena zvezda Telekom je još jednom potvrdila da je u krizi i zabrinula navijače desetak dana pred najvažniji meč sezone, protiv Radničkog iz Kragujevca u Laktašima.

Najefikasniji igrači poraženog tima bili su Igor Rakočević (24 poena) i Boris Savović (23). Demarkus Nelson još jednom nije igrao zbog povrede skočnog zgloba.

Meč će ostati upamćen po većem broju skokova domaćih (42:30, uz samo DVA Zvezdina ofanzivna), velikom broju prekršaja (ukupno 60) i promašenih bacanja (domaći 25/39, gosti 18/31).

Takođe, sudijska trojka Vojinović, Glišić, Sedlar dosudila je crveno-bijelima dvije tehničke greške zbog prigovora - Rašku Katiću i treneru Vladi Vukoičiću.



Za razliku od utakmice sa Partizanom mt:s, drugi superligaški poraz tima Vlade Vukoičića bio je nagoviješten već tokom prvog poluvremena.

Mega Vizura bila je krajem druge dionice u vođstvu 18 poena (45:27), ali je dobra reakcija gostiju poslije pauze (serija 12:4, od 39:51 do 51:55) unijela neizvjesnost u meč.

Crveno-bijeli su zaigrali čvršće u odbrani, pogađali u napadu (Rakočević, Savović, Lazić) i koristili trenutnu zbunjenost rivala. Na primjer, Avramović je u 25. minutu pri šutu za tri promašio cijeli koš.

Vukoičićev tim uspio je da trojkom kapitena priđe na "minus tri" (54:57), ali je propustio priliku da izjednači. Američki centar Elton Braun zamijenio je Raška Katića i serijom loših poteza i reakcija na obje strane terena brzo primorao Vukoičića da ga vrati na klupu.

Mega je iskoristila kraj Zvezdine serije da koliko-toliko učvrsti prednost 63:57. Bar do početka posljednje četvrtine.

U 32. minutu Marko Simonović položio je loptu u koš za 62:63 i stekao se utisak da je samo pitanje trenutka kada će crveno-bijeli steći prednost. Međutim, Luka Drča, Nemanja Dangubić i Saša Avramović iskoristili su zbunjenost protivnika i pogocima nagovijestili seriju 14:0, kojom je i odlučen pobjednik.

Osvajač Kupa Radivoja Koraća počeo je u posljednjih minut i po da šutira i pogađa trojke u seriji (Savović, Cvetković, Lazić, Rakočević), ali je prednost Mege 78:74, uz potpunu neopterećenost faulovima, ipak bila previsoka za dostizanje u posljednjih desetak sekundi.

Crvenu zvezdu Telekom do odlaska u Laktaša na Fajnal for ABA lige očekuje gostovanje Metalcu, kao posljednja prilika za povratak na pobjednički kolosijek pred meč sezone.

Mega Vizura na odličnom je putu da izbori mjesto u regionalnom takmičenju sljedeće sezone. U pet utakmica upisala je četiri trijumfa, pa će naredni meč (okršaj sa Vojvodinom) dočekati odlično raspoložena.

MEGA VIZURA: Reljić 1, Krstić 2, Dangubić 10 (4 sk), Drča 9, Avramović 18 (2/4 za tri, 4 sk), Micić 11 (3 as), Luković 3, Veličković 12 (4/6 za dva, 7 sk,), Ćakić 2, Bojić, Marjanović 15 (16 sk)

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Đokić, Cvetković 3, Braun 2, Subotić 2, Rakočević 24 (7 as), Lazić 12, Simonović 2, Milovanović, Savović 23 (4/5 za tri, 9 sk, 6 izg) Katić 2, Radivojević 6.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC