• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Lejkersi nadomak cilja

Los Anđeles Lejkersi su na korak od ulaska u plej of pošto su kolo pred kraj sezone pobijedili San Antonio sa 91:86.

 NBA: Lejkersi nadomak cilja Izvor: MONDO

Ekipa Lejkersa pokazala je snagu i karakter, savladavši Sparse u jednoj od najvažnijih utakmica sezone i bez svog najboljeg igrača Kobija Brajanta.

Odgovornost je preuzela najveća preostala zvijezda tima, igrač od koga se više očekivalo u prvoj sezoni u Los Anđelesu, Dvajt Hauard. "Supermen" je svima pokazao koliko može završivši meč sa 26 poena i 17 skokova!

Trener domaćina prilagodio se situaciji i "životu bez Kobija", tako što je uveo veći broj igrača u rotaciju (čak devet) a timska igra dovela je do odličnog učinka poslovičnih epizodista, Stiva Blejka koji je ubacio čak 23 i Entoana Džejmisona koji je meč završio sa 15 koševa. Kod gostiju je tradicionalno najbolji bio veteran Tim Dankan sa 23 poena i 15 skokova.

"Rekao sam saigračima prije meča da svi sada sumnjaju u nas...ne vjeruju da možemo da pobijedimo.Rekao sam da je to OK, ali da moramo da izađemo na teren i odigramo sa sto posto snage snage, pa neka bude šta bude", rekao je Dvajt Hauard.

"Mnogo znam znači za samopouzdanje saznanje da kada igramo ovako snažno, možemo da pobijedimo svakog, i bez Kobija", rekao je poslije meča Pau Gasol, koji je imao učinak od sedam poena i 16 skokova.

Lejkersima treba još jedna pobjeda u preostala dva kola kako bi obezbijedili osmo mjesto u plej ofu. Sljedeći meč igraju kod kuće sa Hjustonom.

Njujork drugi na Istoku!



Njujork Niksi djeluju nezaustavljivo pred kraj sezone. Karmelo Entoni predvodio je svoj tim sa 25 poena do pobjede od 90:80 nad ljutim rivalima Indijanom Pejsersima i drugog mjesta u istočnoj konferenciji NBA lige.

Ovo je najbolji plasman Njujorka u regularnom dijelu sezone još od 1994.godine a do njega su došli uz 15 pobjeda u posljednjih 16 utakmica!

Majami Hit takođe je imao trijumfalno veče. Savladali su Čikago sa 105:93, uz 24 poena Lebrona Džejmsa.

Denver Nagetsi su bili bolji od Portlanda 118:109 i tako postavili novi klupski rekord od 55 pobjeda u jednoj sezoni. Briljirao je Andre Iguodala sa 28 poena i devet skokova.

Hjuston je bio bolji od Sakramenta sa 121:100, uz 29 poena Hardena. Zanimljivo je da se u listu strijelaca još 11 njegovih saigrača.

Filadelfija je dobila Klivlend sa 91:77, a nejaki Toronto Bruklin sa 93:87.

(MONDO, foto Beta/AP/Seth Wenig)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC