• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazić za MONDO: Još imamo vremena...

Bek Crvene zvezde Telekom kaže da ekipa mora da iskoristi meč protiv Metalca da podigne samopouzdanje pred Fajnal for ABA lige.

 Lazić za MONDO: Još imamo vremena... Izvor: MONDO

Igre i rezultati Crvene zvezde Telekom u prvih pet kola Superlige Srbije mogu ozbiljno da zabrinu njene navijače.

"Utakmica sezone" je na pragu, a crveno-bijeli nikako da se trgnu i makar podsjete na ekipu koja je jesenas i zimus punila dvorane, igrala energično i efikasno, na kraju krajeva i pobjeđivala.

Možda se moglo očekivati da posljednji poraz, od Mega Vizure (83:76), prouzrokuje određene "lomove", ali sudeći po tonovima koji u ponedjeljak stižu sa Malog Kalemegdana, stanje je - redovno.

Niko ne poriče da Zvezda igra slabo, ali prevladava stav da do polufinala ABA lige protiv Radničkog ima dovoljno prostora za napredak i da će sa zdravim Demarkusom Nelsonom to izgledati mnogo drugačije nego u nedjelju u Kruševcu.

Jedan od rijetkih koji poslije te utakmice mogu da pogledaju navijače u oči je Branko Lazić (12p, dvije trojke, 3sk, 2as, 1ukr za 16 minuta), po učinku treći igrač ekipe, iza Rakočevića i Savovića.

Učinio je sve što je mogao da se Zvezda vrati u život iz "minus 18" u trećoj i "minus 15" u četvrtoj četvrtini, ali u finišu nije bilo vremena za preokret, posebno što su igrači Mege bili sigurni sa linije slobodnih bacanja.

"Mislim da nas je prva četvrtina (završena 31:19) koštala cijele utakmice. Očigledno je da smo odigrali ispod svojih mogućnosti. Dugo nismo ništa mogli da ubacimo, loše smo igrali odbranu, za cijelu utakmicu imali samo dva skoka u napadu... Oni nisu imali šta da izgube i iskoristili su svoju šansu", kaže Lazić za MONDO.

Zvezdin skor 3-2 će poslije meča Radnički - Vojvodina biti dovoljan za diobu trećeg do četvrtog, ili trećeg do petog mjesta na tabeli, za šta komentar nije potreban. Sa druge strane, ima još dosta da se igra, ali ono najvažnije ipak slijedi krajem iduće nedjelje...

"Svjesni smo da se od nas očekivalo više i bolje, ali Superliga je tek počela i ima prostora da u nastavku takmičenja popravimo stvari. Moramo da počnemo od utakmice protiv Metalca u srijedu, gdje će protivnik opet biti rasterećen. Tu moramo da odigramo bukvalno sa '200 odsto' da bismo dobili utakmicu i vratili samopouzdanje".

Postavlja se pitanje da li je sedam ili 10 dana dovoljno da jedna ekipa, ma kako se zvala, izađe iz krize i dostigne optimalan nivo forme?

"Sigurno možemo to da uradimo. Trenutno jesmo u padu, ali vjerujem da ćemo u Laktaše otići spremni da ostvarimo primarni cilj za ovu sezonu, a to je plasman u Evroligu. Sada nam je potrebna pomoć navijača, koje pozivam da u što većem broju dođu u Pionir i podrže nas protiv Metalca".

Jedan od statističkih pokazatelja koji mogu da ilustruju tenziju u timu je procenat ubačenih slobodnih bacanja od 66 odsto, uključujući 18/31 protiv Mege.

"Bacanja su nam bila problem u većem dijelu sezone. Zna se da je to element na koji utiču umor igrača, koncentracija, ukupno psihičko stanje... Protiv Mege smo ih izvodili lošije nego inače, ali to je samo jedan od detalja koje moramo da popravljamo napornim radom", odgovara Lazić.

"Promašaji i porazi su sastavni dio sporta. Mi smo i dalje kvalitetan tim, možda i najkvalitetniji u Srbiji, što vjerujem da ćemo pokazati u narednom periodu. Uvjeren sam da ćemo na Fajnal foru u Laktašima izvući iz sebe svu snagu, motivaciju i želju".

Pred crveno-bijelima je period velikog iščekivanja i neizvjesnosti. Ekipa je selektirana tako da se pobjede i trofeji maltene podrazumijevaju, ali realnost je takva da niko neće da se skloni sa puta igračima zvučnih imena, od kojih mnogi ne pružaju ni djelić onoga što bi mogli.

Zalaganje i prava "hemija" u košarci po pravilu odnose pobjedu nad raštimovanim skupom kvalitetnih pojedinaca.

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC