• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnički u problemu, Muta spreman da ode

Trener Radničkog ponudio ostavku nakon poraza od Vojvodine (64:79), trećeg zaredom u Superligi Srbije, a drugog na domaćem parketu.

 Radnički u problemu, Muta spreman da ode Izvor: MONDO

Đavo je u Kragujevcu odnio šalu!

Radnički poslije pet odigranih kola zauzima peto mjesto na tabeli sa skorom 2-3 i sada već nije toliko teško zamisliti scenario u kojem neće izboriti plasman u ABA ligu!

Kako stoje stvari?

Crvena zvezda Telekom ima pobjedu više na četvrtom mjestu (3-2), promijenila je trenera i za očekivati je da pod vođstvom Dejana Radonjića zaigra angažovanije i stabilizuje formu.

Zahuktale Mega Vizura i Vojvodina do sada su izgubile samo od Partizana mt:s u Pioniru (4-1), ali su zato slavile u Kragujevcu i dočekaće Radnički u drugom dijelu Superlige. Eventualnim pobjedama i jedni i drugi bi stekli prednost, u slučaju da završe takmičenje sa istim skorom kao Ćapin, Vajt, Mijatović i drugovi.

Konačno, Radnički se još nijednom nije sastao sa Partizanom, trenutno najubjedljivijim timom lige, koji je sve samo ne protivnik za vađenje i "peglanje" prethodnih kikseva.

Ne čudi onda što je Miroslav Nikolić nakon poraza od Vojvodine u ponedjeljak izrazio spremnost da ustupi mjesto drugom treneru.

"Ovo je korak unazad i zbog toga sam ponudio ostavku. Ako ima neko bolji, neka preuzme Radnički. Kako dalje, neka odluči uprava. Ja više nisam tu".

Nikolić je u Radničkom već godinama neprikosnoven u donošenju sportskih odluka, ima maksimalno povjerenje čelnika kluba i teško je pretpostaviti da će ga pustiti da ode.

On je ukazao na problem personalnih promjena u ekipi, po završetku ABA lige, zbog nemogućnosti da se licenciraju svi stranci.

"Opet smo u fazi razigravanja. Teško je voditi ekipu sa dvojicom novih igrača za domaće prvenstvo, dok druga dvojica čekaju ABA Fajnal for. Uroš Nikolić je izvanredan igrač, ali nije bio dovoljno sa nama".

Trener Radničkog kritikovao je publiku zbog zvižduka na račun igrača kojima pripadaju najveće zasluge za visok plasman u regionalnom takmičenju, kao što je Ćapin ("mnogo nam je dao, ima pravo da odigra slabije"), a ekipi zamjerio na nervozi, pristupu "lako ćemo", manjku koncentracije, neispunjavanju dogovorenog prije meča...

"Sa ovakvom psihologijom možda izgubimo i od Slobode u Užicu, iako je velika razlika u kvalitetu. U Superligi su sve ozbiljne ekipe. Igrači moraju brzo da se podignu i bore do kraja".

Radnički u Velikom parku gostuje u četvrtak (19.30), a od petka počinju sedmodnevne pripreme za polufinale ABA lige sa Crvenom zvezdom Telekom.

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC