• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 6: "Šetnje" Igokee i Širokog…

…kroz Mrkonjić Grad odnosno Bijeljinu.

 LIGA 6: "Šetnje" Igokee i Širokog… Izvor: MONDO

Košarkaši Igokee savladali su u utorak mrkonjićku Mladost sa 62:92 (16:19, 18:30, 17:18, 11:25) dok je Široki slavio protiv Radnika u Bijeljini (60:82), pa će u međusobnom susretu u subotu u Laktašima odrediti ko će osvojiti prvo mjesto na tabeli Lige za prvaka Bosne i Hercegovine.

Nakon što su Mrkonjićani pošteno namučili aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine u prethodnom meču (74:75), na noge im je u šestom kolu "Lige 6" stigao pobjednik ligaškog dijela ABA lige i domaćin predstojećeg Fajnal-fora u Laktašima.

Igokea je za razliku od Širokog neuporedivo lakše stigla do pobjede zahvaljujući odličnim partijama Marka Brkića i Siniše Štembergera, koji su nemilosrdno punili koš Mladosti u prvih 20 minuta kada je razlika iznosila 15 poena (49:34).

U trećem i četvrtom periodu, misli izabranika Dragana Bajića već su bile ne samo na narednoj utakmici protiv Širokog, već i na polufinalu Jadranske lige u kojem se sastaju sa beogradskim Partizanom m:ts, što je u pojedinim momentima rezultiralo i manjim opuštanjem.

Međutim, pobjeda ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

Naprotiv. Momci iz Aleksandrovca su nošeni odličnom partijom veterana Milijana Bocke, koji rijetko ima minutažu u ABA ligi, dodatno povećavali prednost i stigli do ubjedljivog trijumfa od 30 koševa razlike.

Aleksandrovčane su do pete pobjede predvodili Brkić sa 19, Štemberger sa pogotkom manje i Bocka sa 17 poena. Aleksandar Radukić je uknjižio 10 uz osam skokova, a mladi Željko Klještan dva poena manje.

Kod domaćeg tima Gorana Sladojevića odskočio je Ivan Bijelić sa postignutih 17 poena, Marko Kesić i Damjan Stojkanović su ubacili po osam koševa, ali vrijedi napomenuti da su Mrkonjićani bili oslabljeni zbog povreda Milana Kežića i Ognjena Milekića i Petra Ivanića.



I tim sa Pecare nije imao većih problema na gostovanju u Bijeljini slavivši protiv Radnika 60:82 (18:17, 11:24, 19:19, 12:22).

Bijeljinci su samo u prvoj četvrtini pružili dostojan otpor ekipi Damira Vujanovića, ali su u drugom periodu gosti iz Hercegovine stekli solidnu zalihu od 15-ak koševa prednosti, koju su rutinski održavali do posljednjih 10 minuta.

U posljednjem kvartalu su ubacili u višu brzinu i dodatno uvećali vođstvo do konačnih +22.

Najbolji kod pobjedničkog tima sa 16 poena i osam skokova bio je Rašon Frimen, dok je trojac uknjižio po 14 pogodaka - Karlo Vragović, Željko Šakić uz devet uhvaćenih lopti i Boris Barać.

U bijeljinskom taboru prednjačili su Vedran Borovčanin sa 20 pogodaka i Filip Goranović sa dabl-dabl učinkom od 18 poena i 15 skokova.

Jedini tim sa maksimalnim učinkom će u narednom kolu gostovati "igosima", i na tom meču će vjerovatno pasti odluka ko će u plej-of sa startne pozicije koja donosi prednost domaćeg parketa.

PAROVI 6. KOLA:

Radnik - Široki 60:82
Mladost - Igokea 62:92

srijeda
Čapljina - Bosna (19).

TABELA:
1. Široki 6-0, 2. Igokea 5-1, 3. Mladost 3-3, 4. Bosna 2-3, 5. Radnik 1-5, 6. Čapljina 0-5.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC