• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROLIGA: Efes opet u Atini, CSKA u Londonu

Olimpijakos i drugi put poražen u Turskoj (73:74, pa će putnika u London odrediti majstorica! CSKA je trijumfom nad Kahom (94:85) ovjerio F4.

 EVROLIGA: Efes opet u Atini, CSKA u Londonu  Izvor: MONDO

Ni vođstvo "plus 8" (70:62), 2.45 minuta prije kraja, ni promašena trojka za pobjedu Džošue Šipa nisu bili dovoljni da šampion Evrope u četvrtoj utakmici sa Efesom obezbijedi plasman na Fajnal for.

Najzaslužniji za to je Džamon Lukas!

Američki bek našao se na pravom mjestu (pod protivničkim košem) sekund prije kraja i iz "odbojke" pored Kostasa Slukasa ubacio loptu u koš Olimpijakosa za konačnih 74:73 (12:20, 26:24, 18:14, 18:15)!

Epilog tog koša je izjednačenje u četvrtfinalnoj seriji. Poslije četvrte utakmice skor u pobjedama je 2:2.

Pirejci, dakle, poslije dvije početne pobjede nisu uspjeli da u Turskoj "brejknu" rivala, pa će se serija vratiti u Grčku. Zanimljivo je da će i drugi grčki tim u majstorici pokušati da se domogne Londona.

Najefikasniji igrači utakmice bili su Ejsi Lo i Džordan Farmar sa po 15 ubačenih poena. Bek turskog tima ubacio je izuzetno važnu trojku, 33 sekunde prije kraja za 71:73.

Amerikanac je potom imao priliku da i izjednači sa slobodnih bacanja, ali je ubacio samo prvo. Poslije drugog lopta je ponovo pripala domaćima, poslije kojih je uslijedila akcija završena navedenim promašajem Šipa za tri.

Duško Savanović odigrao je 24 minuta za Efes i postigao 12 poena, uz šut za tri 2/2.

Kao i u posljednjim momentima, Efes je tokom cijele utakmice bio bolji u skoku, a njegovu nadmoć pod obručima dokazuje i statisika. Turski predstavnik imao je dva defanzivna skoka više (23:21) i čak 11 ofanzivnih (21:10).

Posebno se istakao Semih Erden sa 12 uhvaćenih lopti.

U drugom meču večeri CSKA je ostvario i treću pobjedu nad Kahom Laboral, u Španiji, i postao drugi tim koji je obezbijedio plasman na Fajnal for u Londonu. Prvi je Real Madrid.

"Armejci" su imali odlično šutersko veče (19/32 za dva, 10/24 za tri), a najefikasniji su bili Nenad Krstić (5 sk), Soni Vims i Viktor Hrijapa (12 sk) sa po 19 ubačenih poena. Miloš Teodosić postigao je 13, a Vladimir Micov 12. Zoran Erceg odigrao je minut i nije uputio šut ka košu.

Nemanja Bjelica ubacio je sedam poena za poraženi tim.

Nažalost, veliki i značajan meč ostaće upamćen i po spornim odlukama sudijskog trija Hristos Hristodulu (Grčka), Redžer Ankarali (Turska) i Milija Vojinović (Srbija).

Prvi vođstvu ruskog tima 89:84, 52 sekunde prije kraja, dosudile su tehničku grešku Fernandu San Emeteriju, poslije čega je Soni Vims ubacio tri od četiri slobodna bacanja za 92:84.

Pobjednik je bio odlučen, a Vladimir Micov je potom, 16 sekundi prije kraja, ubacio posljednji poen za gostujući tim.

(MONDO, foto: Euroleague)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC