• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Igosi" sa smanjenim budžetom u novu sezonu

Uprava Igokee odlučila da timu iz Aleksandrovca bude smanjen budžet u narednoj sezoni.

 "Igosi" sa smanjenim budžetom u novu sezonu Izvor: MONDO

Ostankom Dragana Bajića na klupi aktuelnog šampiona BiH, riješen je jedan od najvažnijih problema.

"Pokušao sam da nađem novi klub i bilo je interesovanja pojedinih ekipa, ali sam na kraju ipak sjeo sa čelnicima kluba i dogovorio saradnju. Njihove i moje ambicije su se poklopile tako da sam zadovoljan ostankom", rekao je Bajić "Glasu Srpske".

Sada slijede razgovori sa svim igračima koji su prošle godine učestvovali u istorijskom uspjehu Aleksandrovčana, kako bi se oformila ekipa za narednu takmičarsku sezonu u kojoj Igokeu očekuju nastupi u Evrokupu i ABA ligi.

"Sezona koja je pred nama biće mnogo teža od prošle jer će sada svi željeti da nas pobijede i sasvim drugačije će nas gledati. Ambicije zavise od tima koji budem imao na raspolaganju i tako ćemo se postaviti. Ono što je sigurno jeste to da ćemo sa manjim budžetom ući u sljedeću sezonu tako da će sigurno biti promjena u igračkom kadru", kazao je trener Igokee.

Nakon razgovora sa svim igračima, biće poznato na koga će Bajić računati i ubuduće.

"U ovom trenutku teško je očekivati da ćemo sa Klifom Hemondsom i Korslijem Edvardsom produžiti saradnju pošto najvjerovatnije nećemo biti u stanju da ispratimo njihove ugovore koji su sigurno porasli poslije odličnih igara u dresu Igokee. Ukoliko oni prihvate naše uslove, sigurno je da su dobrodošli jer su bili odlični u sezoni iza nas", istakao je Bajić.

Igoeka je danas angažovala prvo pojačanje. Riječ je o dvadesetdevetogodišnjem Kanađaninu Majklu Frejzeru. Za sada je ekipu zvanično napustio jedino centar Miloš Komatina, koji je prešao u redove podgoričke Budućnosti.

"Za sada je teško govoriti o tome ko odlazi, a ko ostaje jer je dosta igrača na odmoru i uprava vodi razgovore sa njima oko uslova. Mladi igrači poput Željka Klještana i Aleksandra Radukića sigurno ostaju dok su ostali na čekanju. Prvo moram da vidim ko će od košarkaša ostati pa onda krećemo u potragu za pojačanjima", naglasio je Bajić.

Igokea je odustala od takmičenja u kvalifikacijama za Evroligu, ali Aleksandrovčane ipak očekuje nastup na međunarodnoj sceni, i to u Evropu.

"Odličnim igrama prošle sezone napravili smo veliki rezultat i naša želja je da i iduće igramo u kontinuitetu. Sigurno je da će nastup u Evrokupu biti otežavajuća stvar za nas jer nas očekuje nastup u dva vrlo kvalitetna takmičenja što će biti veliki napor za sve igrače. Ipak, ne smijemo kukati već se moramo boriti i prilagođavati datim situacijama", dodao je Bajić.

Još uvijek nije poznato kada će košarkaši Igokee početi pripreme, a pretpostavlja se da će to biti početkom avgusta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC