• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iranci mogu u NBA ligu

Vlada SAD dala je saglasnost timovima NBA lige da pregovaraju i potpisuju ugovore sa iranskim košarkašima, prenosi Yahoo sports.

 Iranci mogu u NBA ligu Izvor: MONDO

Samo pet dana ranije iz kancelarije NBA u Njujorku otišla je elektronska pošta na adrese 30 ekipa, sa porukom da pregovora ne sme biti dok ih ne odobri nacionalno Odeljenje za kontrolu inostranih ulaganja.

Kao i uvek, Amerikanci su u konkretnom slučaju prepoznali svoj interes i napravili izuzetak od sankcija prema Iranu, kojima se fizičkim i pravnim licima iz SAD brani stupanje u bilo kakav poslovni odnos sa državljanima te azijske zemlje.

Tako su vrata NBA lige otvorena izvanrednom iranskom centru Hamedu Ehadadiju, koji je na pet utakmica olimpijskog turnira u Pekingu beležio u proseku 16,6 poena, 11,2 skokova i 2,6 blokada.

Ekipama najjače lige na svetu interesantan je i bek šuter Mohamadsamad Nik Kabahrami, koji je u Pekingu beležio 17,2 poena po meču, uz 50 odsto ubačenih šuteva iz igre.

Najbliži dogovoru sa Ehadadijem, za kojeg je svojevremeno bio zainteresovan i Partizan, nalaze se Memfis Grizlis. U tom slučaju bi Darko Miličić i Marko Jarić od naredne sezone imali saigrača Iranca prvi put u karijeri.

Reprezentaciju Irana, koja je u julu bila učesnik Letnje NBA lige u Solt Lejk Sitiju, vodi srpski stručnjak Rajko Toroman.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC