• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Toni Parker ne može bez reprezentacije

Umesto da se odmara pred početak priprema za novu sezonu NBA lige, slavni francuski plej odlučio da zaigra u kvalifikacijama za EP 2009.

 Toni Parker ne može bez reprezentacije Izvor: MONDO

Toni Parker osvojio je tri NBA šampionska prstena, zarađuje desetine miliona dolara, ali mu je čast i zadovoljstvo da igra za reprezentaciju Francuske - čak i u kvalifikacijama za Eurobasket!

"Trikolori" se pripremaju za početak takmičenja u Grupi C, utakmicu protiv Belgije 3. septembra. Parker im se priključio na molbu selektora Mišela Gomeza, koji ima problema sa povredama igrača na poziciji plejmejkera.

"Uvek želim da igram za reprezentaciju, ali mi je ove sezone bila neophodna pauza. (San Antonio) Sparsi su smatrali da moram da se odmorim i ja sam prihvatio, ali u sebi nisam odustao nijednog trenutka", rekao je Parker.

On je dodao da mu je bilo krivo dok je gledao francuske predstavnike u ostalim sportovima, kako brane boje zemlje na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Košarkaši su na poslednjem EP u Španiji zauzeli tek osmo mesto, pa nisu mogli ni u dodatne kvalifikacije za OI.

"Ako već nisam mogao da igram za Francusku u Pekingu, jedino što mi preostaje jeste da se priključim ekipi i nastupim u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Volim nacionalni tim, dužnost mi je da budem uz drugove i zato nisam mogao da ostanem u SAD".

"Trikolori" će se pored Belgije sastati još sa Turskom i Ukrajinom. Direktan plasman na EP obezbediće pobednici četiri grupe, kao i tri najbolje drugoplasirane ekipe.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC