• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ni d od derbija: Zvezda "pregazila" Radnički!

Ovo je trebalo da bude derbi 3. kola ABA lige, ali je već u 19. minutu bilo 44:17. Na kraju, uz egzibiciju Zvezde i "samoubistvo" Radničkog - 88:51.

 Ni d od derbija: Zvezda "pregazila" Radnički! Izvor: MONDO

Ni "d" od derbija!

Već poslije 19 minuta, kada je Crvena zvezda stigla do 27 poena prednosti (44:17) u duelu sa Radničkim, bilo je jasno da ovo neće biti jedan od "onih" neizvjesnih mečeva starih rivala.

Pitanje je bilo samo s kojom će razlikom Beograđani ispratiti Kragujevčane kući, odnosno da li će Radnički doživjeti najubjedljiviji poraz u ligi.

Na kraju, u meču 3. kola ABA lige, pred oko 4.500 navijača u "Pioniru": Crvena zvezda Telekom - Radnički Kragujevac 88:51 (22:11, 22:10, 20:10, 24:20).

Tim Dejana Radonjića tukao je večeras nedoraslog rivala do 37 poena prednosti (64:27), koliko je bilo pred kraj treće četvrtine, kada je zbunjeni Miroslav Nikolić zatražio još jedan "tajm-aut" u nizu, sve u namjeri da zaustavi posrtanje svog tima. Prednost Crvene zvezde linearno je rasla do tog trenutka, kada je Radonjić povukao najbolje sa terena i šansu pružio najmlađima, pa je tako i Radnički dobio priliku da odahne.

Baš tada, čisto da sve ne bude kako treba za Zvezdu, poslije jednog snažnog "vazdušnog" duela sa Muftauom Jaruom, Luka Mitrović je povrijedio koljeno i šepajući otišao do klupe, na kojoj je uveliko sjedio dominantni Boban Marjanović, centar koji je u potpunosti izostanak povrijeđenog Raška Katića učinio neprimjetnim.

Početkom četvrte četvrtine, tačnije u 31. minutu, Stefan Balmazović postigao je trojku za Radnički i tako prekinuo polučasovnu agoniju svog tima u siljenju šuta sa distance. Od 1. minuta i trojke Save Lešića, do koša Balmazovića, Kragujevčani su promašili 20 uzastopnih pokušaja za tri poena.

Ne postoji podatak koji u boljoj mjeri može da oslika ono što se događalo u "Pioniru" ovog četvrtka uveče. Crveno-bijeli odigrali su odlično na obje strane terena, u posljednjoj utakmici pred početak Evrolige, ali to što prikazao Radnički apsolutno nije bila košarka, bar ne ozbiljna, takmičarska.

Tim Miroslava Nikolića kao da je izašao na šuterski trening, bez ikakve potrebe da odradi poneku rotaciju, da odigra pas više. Kragujevčani su u mnogo navrata šutirali "čim bi prešli centar", već u prvom poluvremenu imali su odapetih 16 trojki, a jednu ubačenu.

VIDEO

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić, kada je shvatio kako su šuterski raspoloženi gosti ("raspoloženi"), postavio im je zonu, kada su stvari postale još gore po Radnički. Na drugoj strani, predvođeni veoma strpljivim Demarkusom Nelsonom, a koristeći gabarite Bobana Marjanovića, Crvena zvezda je punila i punila koš gostiju do 44:17 koliko je bilo u 19. minutu, a potom i do maksimalnih 27 razlike u 30. minutu.

Kako je Radnički "otvorio" utakmicu govori i podatak da je Sava Lešić ubacio oba koša iz igre u prvoj četvrtini, iz četiri pokušaja, a da su svi ostali šutirali 0/8, uz šest izgubljenih lopti, pa je Zvezda sa 7/15 u šutu za dva i zahvaljujući trojki Jake Blažiča uz zvuk sirene, prvu dionicu završila sa "duplom" prednošću 22:11.

Crvena zvezda u prvom poluvremenu prikazala je raznovrsnu igru, mijenjala ritam u napadu, ali i vrstu odbrane, oslanjala se koliko na Marjanovića u reketu (10 poena, 4/6 iz igre, 6 skokova), toliko i na šut spolja, pa su po trojku ubacili Blažič (6), Marko Simonović (5), Čarls Dženkins (7) i Aleksandar Cvetković (3).

U nastavku, povukao je Šilb koji je u pet minuta treće četvrtine imao nekoliko odličnih akcija, pogodaka sa distance i asistencija, ali i iznuđenih faulova protivnika u napadu.

Ključni dueli gdje je Radnički "pukao" bili su oni koje je pokušavao Marko Marinović da vodi sa Šilbom i Nelsonom, ali i Jaru sa Marjanovićem. Jaru, i sam snažan i visok, izgledao je kao "dijete" pored Zvezdinog gorostasa, kojeg konkretno u napadu za 56:27 u trećoj četvrtini nisu mogla da zaustave četvorica košarkaša Radničkog.

Štaviše, bilo je to zakucavanje, uz faul!

ZVEZDA U ARENU, RADNIČKI U ATINU

Poslije derbija 3. kola, Crvena zvezda i Radnički okreću se Evropi.

Na premijeri u Evroligi, pred svojim navijačima, Crvena zvezda će u četvrtak (19.00) dočekati Lokomotivu Kuban, ali ne u "Pioniru". Crveno-bijeli će se preseliti u "Kombank arenu".

Radnički startuje u Evrokupu, protiv atinskog Panioniosa. Duel u prestonici Atine zakazan je za srijedu u 18 časova.

APEL "DELIJA" PRED START EVROLIGE

Navijači Crvene zvezde, "Delije", objavili su na svom portalu apel svima koji dolaze na utakmicu sa Lokomotivom Kuban, da ne prave nikakve "gluposti".

"Delije, polako nam dolazi na red utakmica gdje i naš košarkaški klub i mi kao navijači polažemo veliki ispit. Klub nakon 15 godina ponovo igra Evroligu a mi imamo izazov koji se zove Arena! Evo prilike da napravimo istorijski iskorak i naš tim dovedemo do prve pobjede u grupi, ali i da napravimo spektakl za pamćenje! Prvi put ulazimo u Arenu i red bi bio da pokažemo košarkaškoj navijačkoj populaciji, kako to može da izgleda".

REZULTATI 3. KOLA:

Krka - Partizan NIS 60:52
/Murić 17, 8 sk, 2 ukr - Lovernj 13, 6 sk, Musli 9, 12 sk, 3 as/

Zadar - Cedevita 66:73
/Ivanov 16, 4 sk, 4 as - Smit 16, 4 as, Bilan 16, 5 sk, Nurkić 15, 4 sk/

MZT Skoplje - Budućnost 78:71
/Gečevski 27, 10 sk, 3 as, 2 bl - Popović 14, 7 sk, Ćapin 14, 4 sk, 3 as/

Crvena zvezda Telekom - Radnički 88:51

U nedjelju:

Mega Vizura - Igokea (19.00)
Cibona - Solnok (19.00)
Široki - Olimpija (17.00)

TABELA: Cedevita 3-0, Crvena zvezda 2-1, Partizan 2-1, MZT 2-1, Krka 2-1, Radnički 2-0, Cibona 1-1, Solnok 1-1, Široki 1-1, Budućnost 1-2, Zadar 1-2, Igokea 0-2, Mega Vizura 0-2, Olimpija 0-2.

PAROVI 4. KOLA: Budućnost - Cibona, Igokea - Radnički, Olimpija - Crvena zvezda, Solnok - Široki, Cedevita - MZT Skoplje, Partizan - Zadar, Mega Vizura - Krka.

(MONDO, foto: kkcrvenazvezda.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC