• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: U Evroligu bez pritiska

Crvena zvezda Telekom motivisana dočekuje okršaj sa Lokomotivom (četvtak, 19.00, Kombank arena).

 ZVEZDA: U Evroligu bez pritiska Izvor: MONDO

"Počinjemo takmičenje bez ikakvog opterećenja", najavljuje predsjednik kluba Nebojša Čović.

Podstaknuti "vezanim" pobjedama nad Igokeom i Radničkim, crveno-bijeli se spremaju za početak evroligaške borbe.

U četvrtak će na Novom Beogradu ugostiti Lokomotivu Kubanj i tako započeti sezonu dolazaka velikih evropskih timova u glavni grad.

Crvena zvezda Telekom igraće u Grupi D, uz Laboral Kuću, Lijetuvos Ritas, Lokomotivu, Makabi i Panatinaikos. Partizan će nastupiti u Grupi A, kao i Budiveljnik, CSKA iz Moskve, Barselona, Fenerbahče i Nanter.

Nakon osvrta na probleme sa pretplatnim kartama, predsjednik kluba Nebojša Čović istakao je evroligaške ambicije i ciljeve vicešampiona i osvajača Kupa Radivoja Koraća.

"Ono što je meni cilj, kao što mislim i da je cilj svim navijačima Crvene zvezde, je da napravimo pravi praznik u četvrtak, da napunimo Kombank arenu, da bodrimo svoj tim i da, naravno, ostvarimo što je moguće bolji rezultat. Uopšte neću da kukam na grupu da li je laka ili teška, jer nijedna grupa Evrolige nije laka, ali skrećem pažnju da Zvezda u sve to ulazi bez ikakvog opterećenja", izjavio je on na konferenciji na Malom Kalemegdanu.

Prema Čovićevim riječima, pred klubom i igračima neće odmah biti postavljen imperativ ulaska u TOP 16 fazu ili u završnicu.

"Ja sam još u avgustu 2011. godine rekao da kuća ne može da se zida od krova, već da mora od temelja i da ćemo svake godine probati da rastemo. Pred nama je tada bilo pet godina, a mi smo sada ušli u, hajde da kažemo, treću godinu. Mislim da smo za dvije godine uradili jako puno. Znam da su očekivanja da svake godine moraš da budeš prvi i uopšte se ne ljutim zbog toga. Ali, moramo da budemo realni jer ako brzo napravimo nešto to što je brzo biće i kuso", dodao je predsjednik Crvene zvezde.

Komentarišući kvalitet tima Dejana Radonjića, ocijenio je da je to "pristojna" ekipa, ali "daleko, daleko ispod" konkurenata iz Grupe D.

"Indeks razlike se kreće od četiri puta pa naviše. Tačno je ono što se kaže da ne igraju pare, ali je isto tako tačno i da treneri i igrači rade za pare", objasnio je Čović i ukazao na činjenicu da formiranje mladih igrača košta, kao i njihovo uvođenje u prvi tim iz sopstvenog pogona.

"Znate, lijepo je vidjeti na terenu Ristića i Tejića 95-o godište, ali tek kada se slegnu određene strasti shvatićemo da nije lako bilo odgajiti njih dvojicu od 12. godine. Tada su oni stupili u tadašnji sistem FMP-a, sada je sve to povezano, to sve nešto košta. Moramo da pomirimo određene stvari da bismo napravili i rezultat i iškolovali djecu, što nije jeftino".

Crvena zvezda Telekom počela je sezonu porazom od Širokog, pa uspjela da popravi utisak, trijumfima nad Igokeom i Radničkim. Čović podvlači da ni poslije neuspjeha ni poslije trijumfa neće dozvoliti nestrpljenje, ni euforiju.

"Dodao bih i treću, ključnu, riječ – zadovoljstvo ili preveliko nezadovoljstvo. Zašto moram to da naglasim? Zato što i kada pobijedimo i kada napravimo dobar rezultat, kao što je to bilo sinoć, i kada odigramo slabo, ne smije da bude razočarenja, niti pretjerane euforije. Jer, ljudski je da u sportu postoji prostor da bude bolje, kao što je ljudski da u životu postoji prostor da bude gore. Prema tome nema euforije".

Osvrnuo se i na glasine o smjeni Dejana Radonjića.

"Odmah je u pojedinim medijima postojalo postavljanje i smenjivanje trenera. Ja vam obećavam da ove godine uopšte nećemo da se bavimo time. Sve naše odgovore i na pozitivne, i na negativne stvari, davaćemo preko terena. Tako smo zacrtali ovu godinu i koncentrisaćemo se da svu svoju energiju, a naporna je godina, usmjerimo na maksimalno konstruktivne pristupe. Što se tiče nervoze, euforije, kadroviranja, ubacivanja iz izvora bliskih, kako se to kaže, upravi, a ja znam da ti izvori možda jesu delimično bliski, ali više nisu bliski".

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC