• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: "Vađenje" u Barseloni

"Poslije poraza od Krke moramo da se 'vadimo' protiv Barse", nasmijan konstatovao trener Partizana a onda prepustio Barseloni ulogu favorita.

 Vujošević: "Vađenje" u Barseloni Izvor: MONDO

Crno-bijeli privode kraju pripreme za put u Barselonu, na "otvaranje" još jedne evroligaške sezone. Prvi meč u najjačem takmičenju ove jeseni odigraće protiv snažnih Katalonaca, u četvrtak uveče.

Dan uoči puta ka Španiji (avionom preko Istanbula), trener Partizana Duško Vujošević govorio je na konferenciji za novinare o stanju svog tima, ambicijama i ciljevima u Evroligi ove takmičarske godine.

Uoči puta, crno-bijelima problem zadaje povreda Nikole Milutinova, koji je u utorak pokušao da trenira, ali nije uspio.

"Još imamo problema sa povredom Milutinova, koji je počeo trening, ali ta upala tetive ili skakačko koljeno je dosta nezgodna i na jednoj nozi se vratilo, pa mu je produžena terapija. Bez obzira na to što se radi o mladom igraču, na njega smo računali ove godine. On sigurno ne bi odlučujuća prevaga u susretu sa Barselonom, ali nam nedostaje i za trening i za utakmice", objasnio je Vujošević na konferenciji za novinare.

O ciljevima ekipe nije htio da govori. Konstatovao je da će u najjačem takmičenju biti postavljeni visoko.

"Moramo da pružimo maksimum. Ne polazimo ni od budžeta, ni od prosjeka godina. Kada počne utakmica ne respektujemo nikoga u tom smislu da mu unaprijed dajemo prednost, a sebe amnestiramo od odgovnornosti da napravimo dobar rezultat. Navijači sa strašću gledaju određene stvari, gdje je emocija u prvom planu i mi to razumijemo".

Dodao je...

"Prihvatamo da nas podržavaju i hvale, ponekad i više nego što zaslužujemo, pa smo spremni da odgovorimo i na njihovu nerealnost. Oni imaju svoja očekivanja i nade, koje nisu bazirane na osnovu budžeta, kvaliteta tima, imena... I nada je realna stvar. Pokušaćemo da što više obradujemo. Niko ne bi bio srećniji od nas da napravimo rezultat koji je iznad realnog. Naravno, neke ciljeve sebi tu ne možemo da postavljamo. Treba imati visoke ciljeve, pa zato ne postavljamo realne".

Trener je, uz osmijeh, konstatovao da njegova ekipa mora da se "vadi" posle poraza u trećem kolu ABA lige, u Sloveniji.

"Posle poraza u Novom Mestu, moramo da se vadimo u Barseloni... Naravno, mislim da ne bi trebalo trošiti riječi o kvalitetu Evrolige, o kvalitetu Grupa A, iako su razlike mjerljive u nekim malim nijansama, sofisticiranim".

"ŠANSA PARTIZANA U DUELIMA SA NANTEROM I BUDIVELJNIKOM"

Šef struke crno-bijelih ocijenio je da njegov tim igra u najjačoj grupi Evrolige, uz tri tima koji imaju ozbiljne i opravdane želje za učešće na Fajnal foru.

"Tu su Barselona, CSKA i Fener. To su tri tima sa najozbiljnim aspiracijama. Mi želimo da produžimo sezonu u Evroligi, da dođemo do drugog kruga i svoju šansu vidimo u takmičenju sa Budiveljnikom i Nanterom. Ne mislimo da oni nemaju veliki kvalitet, ali to je za nas realnija mogućnost, da se sa njima takmičimo", objasnio je Vujošević.

Prema njegovim riječima, tim iz Humske putuje u Barselonu rasterećen i bez imperativa pobjede.

"Ulazimo u ritam od dve utakmice sedmično, u nedjelju od 21.00 igramo protiv Zadra, pa veoma važan meč protiv Nantera... Neće biti vremena za produženi eho uspjeha ni neuspeha. Neuspjeh bi bilo jedino da ne budemo u stanju da se svi maksimalno angažujemo", dodao je strateg.

Izuzev Milutinova, niko u svlačionici crno-bijelih nema ozbiljnijih problema sa povredom i trebalo bi očekivati da svi budu spremni za meč sa velikim rivalom.

Partizan je prošlog novembra pružio snažan otpor Barseloni u gostima. Izgubio je sa samo tri poena razlike. Da su Vujoševićevi igrači u fiinišu biil prisebni, mogli su da iskoriste realnu priliku i odvedu meč u produžetak.

Dok je govorio u blizini table sa ispisanim imenima igrača Barse, Vujošević je ocijenio da naredni rival Partizana još nije dostigao punu formu.

"Početak je sezone, imali su puno reprezentativaca i nisu mogli da postignu maksimalnu formu na početku sezone. Navaro je tek oporavljen poslije operacije skočnog zgloba... Imaju i oni svojih problema, ali to je ozbiljan klub i ima sve što je potrebno velikom klubu - vrhunske igrače, izvanredan stručni štab, tradiciju, izvanredna su napadačka ekipa, igraju agresivno..."

"Imaju dosta igrača sa mnogo koševa u rukama i sa svih strana preti opasnost. Igraju na svoj, prepoznatljiv način već dugi niz godina, ali mi uspevamo da u tom periodu igramo sa njima otvorene utakmice. Apsolutni su favorit pred utakmicu na njihovom terenu".

Sam pogled na taj spisak dovoljno otkriva snagu katalonskog tima. Trener crno-bijelih istakao je da poštuje svog kolegu Ćavija Paskvala i ocijenio da svi igrači koje Španac vodi dobro znaju svoju ulogu u ekipi.

"Klub stoji iza trenera, a druga je psihologija tih igrača. Neki su plaćeni da budu najbolje rezerve na svijetu i sigurno je da je, sa jedne strane, delikatnije raditi u tom smislu da tamo svako ima velike lične ambicije".

"Međutim, sa druge strane, u uređenom klubu, gdje postoje visoki ugovori, velika snaga tima, ogroman broj utakmica u ACB ligi, Evroligi, Kupu kralja... Svi tu otprilike znaju svoju ulogu, prihvatili su je prije nego što su potpisali ugovor i sezona je dovoljno duga da za svakoga ima mjesta, vremena i prilike kada bi trebalo da dokaže da svaki evro koji zarađuje i vrijedi".

Partizan je sezonu počeo pobjedama nad Igokeom i Mega Vizurom, a na put u Barselonu odlazi poslije poraza od Krke u Novom Mestu.

Sa druge strane, osvajač Kup Kralja takođe je trijumfovao u prvom meču sezone. Pobijedio je Valensiju 76:75, iako je u jednom trenutku gubio 16 poena razlike.

Duel Barse i crno-bijelih zakazan je za četvrtak, u 21.00 čas.

(Mladen Šolak - MONDO, Foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC