• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Častan poraz Partizana

Šampion Srbije na otvaranju evroligaške sezone izgubio od Barselone na gostovanju 60:67.

 EL: Častan poraz Partizana Izvor: MONDO

Šampion Srbije doživeo je poraz na gostovanju Barseloni u 1. kolu grupe A Evrolige, ali nije razočarao. Katalonci su slavili sa 67:60 (17:18, 11:81, 17:14, 22:20).

Košarkaši Partizana odlično su počeli meč na gostovanju Barseloni.

Tim Duška Vujoševića, zahvaljujući mini seriji Žofrija Lovernja uspio je da povede u četvrtom minutu sa 9:5, a zatim su minimalnu prednost održali do kraja prvog kvartala - 18:17.

Egal duel viđen je i u nastavku. Skoncentrisani crno-bijeli jesu imali problema sa standardno odličnom odbranom Barse, ali na drugoj strani ni oni nisu dozvolili domaćinu da se razigra. Leo Vesterman je u 16. minutu trojkom doveo Partizan u vođstvo (26:23), a Kostas Papanikolau uspio je da uzvrati na isti način tek dva minuta kasnije - 26:26.
POGLEDAJTE RAMPU MILOSAVLJEVIĆA

Do odlaska na odmor Barsa je uspjela preko Marselinja Uertasa da stigne do "plus dva".

A onda je nastavljena bitka u kojoj nijedna ekipa nije uspijevala da se odlijepi na više od tri poena do finiša treće četvrtine. Bogdan Bogdanović je sa linije penala donio Partizanu vođstvo od 38:37 u 26. minutu, nakon čega su crno-bijeli posustali. Barsa je stavila katanac pod svoj koš, a Tim Duška Vujoševića nije uspijevao da organizuje napad, a dugo čak ni da uputi šut ka protivničkom obruču. To je rezultiralo mini serijom domaćina 8:2, koji je prije ulaska u posljednji kvartal pobjegao prvi put na bezbjednih pet razlike (45:40).

To je "poguralo" Katalonce pa su i na početku četvrte četvrtine nastavili da kontrolišu situaciju na terenu. U 33. minutu imali su već ozbiljnu prednost (51:42). Crno-bijeli su tri minuta prije kraja, trojkom Milosavljevića i "kucanjem" Gagića smanjili na "minus pet" (54:59), ali je to bilo sve.


Trener crno-bIJelih Duško Vujošević bio je zadovoljan zalaganjem svoje ekipe na startu najelitnijeg evropskog takmičenja.

"Odigrali smo prvu utakmicu u Evroligi i naravno u određenim periodima bilo je i pojedinih grešaka u odbrani, od rola do realizacije pod samim košem, ali sve u svemu zadovoljan sam i borbenošću i kvalitetom igre ekipe. Moramo se okrenuti slJedećim utakmicama, ka Zadru i veoma važnoj utakmici sa Nanterom, jer to su praktično utakmice koje moramo da dobijamo i moramo na njih da se skoncentrišemo", istakao je strateg Partizana.

Maćej Lampe priznao je da Barselona mora još mnogo toga da poboljša u igri.

"Znali smo da će biti teško, jer je ovo Evroliga. Sve vrIJeme smo se borili, jer smo podbacili u napadu. Partizan je imao dosta skokova, što ih je držalo u igri. Još uvIJek tražimo pravi ritam igre, jer 67 pogodaka je zaista malo za ekipu našeg renomea. Predstoji nam da u narednom periodu radimo još jače i poboljšamo igru", izjavio je Poljak u redovima Barselone.

BARSELONA: Pulen, Dorsi 8 (10sk), Sada 2, Uertas 10 (10as), Abrines 8, Navaro 4 (3as), Todorović 2, Papanikolau 13 (4as), Hezonja, Lampe 6 (3sk), Nahbar 1, Tomić 13.

PARTIZAN: Aranitović, Lovernj 9 (13sk), Vesterman 10 (3as), Dalo, Milosavljević 15 (4sk), Bogdanović 8 (4sk), Gagić 6, Musli 8 (8sk), Šalić, Andrić, Kinsi 4 (3sk), Bezbradica.

Partizan u drugom kolu Evrolige, narednog petka, u Beogradu dočekuje prvaka Francuske, Nanter.

(MONDO,Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC