• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: "Igosi" na Radnički, Široki u Mađarskoj

Igokea dočekuje Kragujevčane u nedjelju u 19 sati, dok će Široki dva sata kasnije biti gost mađarskom Solnoku.

 ABA: "Igosi" na Radnički, Široki u Mađarskoj Izvor: MONDO

Prošlosezonski prvak ligaškog dijela ABA lige ove sezone nije najbolje ušao u takmičenje, ali se trijumfom u prošlom kolu na gostovanju kod Mega Vizure vratio u pozitivan ritam.

Naravno, izabranici trenera Dragana Bajića žele održati dobru atmosferu i trijumfom nad Radničkim u nedjelju još više dobiti na samopouzdanju, posebno zbog činjenice što "igosi" ove sezone igraju i u Evrokupu, pa su napori za igrače znatno veći nego ranije. Upravo između dva kola u regionalnoj ligi Igokea je poražena na gostovanju kod turske Karšijake u Evrokupu. No, taj poraz nije ostavio previše traga na Aleksandrovčanima.

"Znali smo prije polaska u Tursku da nas čeka duela sa vrhunskom ekipom. Kvalitetniji su od nas i imaju mnogo veći budžet, što su dokazali na parketu, posebno u drugom poluvremenu, kada nismo pokazali ništa od onoga što smo tokom priprema radili. Za nas je samo igranje u Eurokupu velika stvar, a poraz od Karšijake još jedna lekcija više. Sada se okrećemo ABA ligi i susretu s Radničkim",
kaže Milan Dozet, kapiten Igokee za "Nezavisne novine".

"Igrali smo s Kragujevčanima u pripremnom periodu i znamo otprilike šta možemo očekivati od njih. Nakon pobjede nad Mega Vizurom svakako želimo zadržati taj pozitivan ritam u koji smo ušli. Biće to veoma važna i teška utakmica. Za uspjeh protiv Radničkog biće nam potrebna prije svega čvrsta odbrana, a nadam se i podršci naših navijača. Jači smo za Nemanju Gordića, koji je odličan igrač. To je pokazao već protiv Mega Vizure, kada je odigrao odlično bez ijednog treninga s nama. Već sada nam je donio određenu sigurnost u igri, a kako vrijeme bude prolazilo biće još bolji i korisniji za tim", smatra Dozet.

Za razliku od Igokee, koja igra kući, drugi predstavnik Bosne i Hercegovine Široki Primorka putuje na jedno od najdaljih gostovanja, u Mađarsku kod Solnoka. Ovo gostovanje za trenera Damira Vujanovića predstavlja nešto posebno. Naime, prošle sezone Vujanović je na klupi bh. vicešampiona debitovao upravo u Solnoku, i to trijumfom.

"Lijepa me sjećanja vežu za Solnok, nadam se da ćemo i ove sezone slaviti. Za naš mladi tim svaka utakmica u ABA ligi je novi izazov. No, ova je posebna. Iako je početak sezone, ogled sa Solnokom bi mogao biti veoma važan u borbi za opstanak. Bez obzira na to što imaju desetak odličnih igrača, ipak su lošiji od timova iz vrha lige i vidimo priliku da dođemo do gostujućih bodova. Istina, Solnok je jako neugodan domaćin, ali smo se dobro spremili i očekujem da momci daju maksimum. Kada smo prošle sezone slavili, zašto ne bismo i ove", optimističan je Vujanović.

OVDJE pročitajte rezultate subotnjih mečeva četvrtog kola ABA lige.

(MONDO, foto: KK Igokea)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC