• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić konačno potpisao za Zvezdu!

Trofejni trener i selektor u ponedeljak je sa crveno-belima potpisao ugovor na godinu dana, uz opciju produžetka saradnje na sezonu 2009/10.

 Pešić konačno potpisao za Zvezdu! Izvor: MONDO

Tri nedelje otkako je prvi put pomenuta mogućnost da Svetislav Pešić postane šef stručnog štaba Crvene zvezde, dogovor je konačno postignut!

Proslavljeni trener, nekadašnji selektor Nemačke i SR Jugoslavije, u ponedeljak je sa crveno-belima potpisao ugovor na godinu dana, uz opciju produžetka saradnje na sezonu 2009/10.

Tim potezom su privremena uprava kluba (trio Vučićević, Drakulić, Maljković) i generalni menadžer Milan Opačić završili jedan od najvažnijih poslova na putu povratka Zvezde u trku za trofejima, pre svega na srpskoj i regionalnoj sceni.

Svetislav Pešić će već u poslepodnevnim časovima izaći na parket dvorane Pionir i upoznati se sa prvotimcima. Narednih dana trebalo bi da se postojećim snagama doda još nekoliko pojačanja, ali na zvanične informacije po tom pitanju ipak treba još malo sačekati...

Jasno je da se stručnjak Pešićevog renomea ne bi prihvatio posla da nije dobio garancije da će na raspolaganju imati respektabilan sastav.

Svetislav Pešić rođen je 28. avgusta 1949. godine u Novom Sadu, ali je od treće godine živeo u Pirotu. Taj grad ga je prošle nedelje imenovao za svog počasnog ambasadora.

Igrao je za Pirot, Partizan i sarajevsku Bosnu, sa kojom je 1978. osvojio prvenstvo i Kup Jugoslavije, a godinu dana kasnije i Kup evropskih šampiona.

Na klupskom nivou trenirao je Bosnu (osvojio prvenstvo Jugoslavije 1983. i Kup 1984. godine), berlinsku Albu (četiri titule prvaka Nemačke i Kup Radivoja Koraća 1995), Keln, Barselonu (Evroliga, Kup kralja i dve titule prvaka Španije), rimsku Lotomatiku, Đironu (FIBA Evrokup) i prošle sezone Dinamo iz Moskve, koji ga je otpustio nakon finalnog turnira ULEB kupa.

Od 1987. do 1993. godine bio je selektor Nemačke, od koje se oprostio tako što je na domaćem parketu postao šampion Evrope.

Posle Olimpijskih igara u Atini 2000. godine nasledio je Željka Obradovića na kormilu našeg nacionalnog tima. U Turskoj 2001. vodio je "plave" do zlata na EP, a godinu dana kasnije i do titule svetskog prvaka u Indijanapolisu.

Posle toga je prihvatio basnoslovnu ponudu Barselone i napustio reprezentaciju, pošto propisi ACB lige ne dozvoljavaju klupskim trenerima da paralelno obavljaju i funkciju selektora bilo koje zemlje.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC