• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Planule karte za Italiju, Kapičić o "Obrazu"

Nema više karata za meč Srbija - Italija u Areni (subota, 18h). Dragan Kapičić kaže da su pristalice "Obraza" izmanipulisane od političara.

 Planule karte za Italiju, Kapičić o "Obrazu"  Izvor: MONDO

Ako ste mislili da gledate kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo između košarkaša Srbije i Italije u subotu u "Areni", nemojte da se nadate, jer karata više nema!

Ulaznice za duel sa "azurima" deljene su od četvrtka od 10 časova, a nekoliko sati kasnije ostalo je još samo nekoliko stotina karata.

Očigledno je da nova, podmlađena košarkaška reprezentacija Srbije, predvođena iskusnim Dušanom Ivkovićem, polako vraća veru u srpsku košarku.

Sa druge strane, na poslednjoj utakmici protiv Bugara u publici je bila i grupa pristalica ultranacionalističkog pokreta "Obraz", koja je u više navrata uzvikivala imena haških optuženika Radovana Karadžića i Ratka Mladića, ali je i vređala predsednika Srbije Borisa Tadića. U pojedinim navratima, ostatak publike je zviždao na njihovo skandiranje.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić u izjavu listu "Danas" ocenio je da je reč o "mladim osobama koje su izmanipulisale pojedine političke partije ili pojedinci".

Ističući da je srećan što se publika vraća na košarkaške utakmice Kapičić je rekao da je jedna"srećom mala grupa" pokvarila sveopšti pozitivan utisak.

"Imali smo priliku da čujemo i vidimo i jedan, na sreću mali broj ljudi, koji su očigledno malo zastranili skandirajući poruke mržnje koje nemaju veze sa sportom. Koliko sam video, reč je o jako mladim osobama koje su očigledno izmanipulisane od strane pojedinih političkih partija ili pojedinaca. Meni je u pojedinim trenucima uživanje u kvalitetnoj košarci i sjajnom ambijentu prosto pokvarilo vulgarno skandiranje i poruke mržnje kojima na jednoj sportskoj manifestaciji definitivno nije mesto", kaže Kapičić.

On je izrazio nadu da se slični ispadi neće ponoviti.

"Međutim, ne vidim način na koji je moguće sprečiti bilo koga da iznosi svoje mišljenje. Sve što se desilo na meču Srbije i Bugarske, svakodnevno se dešava i na mnogim drugim mestima. To je društveni problem i upravo bi društvo moralo ozbiljno time da se pozabavi. Sigurno je da treba izbeći bilo kakvu vrstu agresije u sprečavanju pomenutih dešavanja. Omladini koja živi u zabludi i ima poremećen sistem vrednosti potrebna je edukacija. Kroz komunikaciju sa decom treba zaustaviti ispoljavanje negativne energije, koje je danas, nažalost, toliko prisutno u našem društvu", kaže Kapičić.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC