• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Daleko smo iza Partizana

Dok svoj tim, trenutno, svrstava iza Partizana, FMP Železnika i Hemofarma, Svetislav Pešić očekuje Trevisa Votsona da sleti uskoro.

 Pešić: Daleko smo iza Partizana  Izvor: MONDO

Novi trener Crvene zvezde Svetislav Pešić sa Kopaonika poručuje da je njegov tim u ovom trenutku daleko iza Partizana, ali i FMP Železnika i Hemofarma.

Ipak, to ne znači da će crveno-beli sa Karijem na čelu odustati od namere da se "potuku" sa konkurencijom naredne sezone. Pešić objašnjava i zbog čega je njegov tim iza konkurencije.

"Oni imaju sistem. Mi u ovom trenutku možemo samo da damo sve od sebe da probamo da ih sustignemo", poručuje Pešić sa Kopaonika, gde je odveo tim na pripreme.

"Imamo dobre uslove ovde. Ono što je loše što, za sada, nemamo ekipu. Imamo boje, istoriju, generalnog menadžera, ali još nemamo predsednika, upravni odbor... Pred nama je težak zadatak", suzdržan je nekadašnji selektor koji je Jugoslaviju vodio dve godine i za to vreme osvojio evropsko (2001) i svetsko (2002) zlato.

Poteškoće sa kojima se susreo na početku rada u novom klubu, Pešić zna kako da reši...

"N ajveći moj trenerski uspeh je stvaranje Albe. To je klub koji smo napravili ni iz čega. Alba je verovatno najbolje organizovana ekipa u poslednjih deset godina. Ali, stvaranje kluba u Nemačkoj i Srbiji je veoma različit proces".

Kada kaže da Zvezda nema predsednika, upravni odbor, Pešić ujedno i poziva dvojicu ljudi da se prihvate funkcija na Malom Kalemegdanu

"Mislim da Vučićević i Drakulić treba da preuzmu funkcije predsednika i potpredsednika zbog toga što mogu da obezbede materijalnu stabilnost kluba. Pitate me kako stoje finansije? Stvarno ne znam, zasada me još nisu isterali iz hotela, pa pretpostavljam da je sve OK", našalio se Pešić.

Upravo je finansijska sigurnost ono što je, prema Pešićevom mišljenu, potrebno novom Zvezdinom timu da bi igrao dobro.

"Prošle godine sam rekao da je Zvezda igrala najbolju košarku u ULEB kupu. Međutim, trener i ovi momci nisu imali podršku. Dali su maksimum, a nisu dobijali novac i premije. Bio bih zadovoljan ako bismo igrali kao prošle godine".

Pešić je demantovao da će u Zvezdu doći vremešni Slovenac Gregor Fućka.

"Bilo bi lepo, ali ipak nije realno".

Trener, kao ni ostali iz klupskog menadžmenta, nisu potvrdili da će posle NBA igrača Andrea Ovensa, stići i drugi stranac, takođe Amerikanac.

Radi se o Trevisu Votsonu, doskorašnjem košarkašu Armani Milana. On je krilni centar i - nezvanično - očekuje se na aerodromu "Nikola Tesla" za vikend.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC