• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KVALIFIKACIJE: Mađari opet učili od "orlova"

Srbija je u Mađarskoj zabeležila novu, petu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2009. u Poljskoj - 89:61. Do kraja još dva meča.

 KVALIFIKACIJE: Mađari opet učili od "orlova"  Izvor: MONDO

Seniorska košarkaška reprezentacija Srbije ponovo je održala čas košarke susedima iz Mađarske. Ovog puta na njihovom terenu u gradu Sombotelji.

Posle 94:60 u prvom međusobnom duelu u Grupi A, u Beogradu, tim Dušana Ivkovića u subotu ponovo je ubedljivo pobedio Mađarsku i nastavio put ka direktnom plasmanu na Evrobasket 2009 u Poljskoj - 89:61.

Do kraja kvalifikacija našem timu ostala su još dva meča, od kojih je sledeći 17. septembra u "Areni" protiv jednog tima koji nas je savladao do sada, Finske, a potom, tri dana kasnije sledi i gostovanje u Sofiji, reprezentaciji Bugarske, jedinom timu koji može da ugrozi direktan plasman "orlova" na EP, sa prvog mesta u grupi.

U Poljsku će ići pobednici grupa i tri najbolje drugoplasirane ekipe.

Grupa A

Mađarska - Srbija 61:89, Finska - Italija 62:69. Slobodna je bila Bugarska.

Srbija 5 1 11
Bugarska 4 2 10
Italija 3 4 10
Mađarska 2 5 9
Finska 2 4 8

Zebnje da nas očekuje još jedna neizvesna utakmica na gostovanju, poput poraza od Finske u Helsinkiju, nestale su već u drugoj četvrtini, kada se Ivkovićev tim zahuktao i nije zaustavio do poluvremena.

Krajem prve četvrtine, bilo je 18:17 za domaćine, a na odmor se otišlo rezultatom 56:35 za našu selekciju, s tim što je u jednom trenutku rezultat bio 26:50.

U prvoj četvrtini odlično je igrao centar Nenad Krstić, koji je za deset minuta ubacio 11 poena i posle toga, Ivković ga je držao na klupi i odmara. Isto je bilo i sa Dušanom Kecmanom, koji je počeo meč kao starter, ali nije uspeo da se upiše u strelce.

Kada je razlika i pre poluvremena iznosila više od 20 poena, Ivković je odlučio da igra sa mlađim delom ekipe i to su iskoristili pre svih Tripković, koji je namestio ruku i zabeležio 20 poena, zatim Erceg (15), Perović (12), Veličković (11)...

U nastavku, usledio je najlošiji period igre našeg tima, kada su Mađari na kratko stigli do 16 poena zaostatka, a u toj, trećoj četvrtini, Srbija je prešla deset postignutih poena tek u poslednjem minutu. Ipak, loša igra u napadu, uspavanost i demotivacija, nisu doveli u pitanje ubedljivo vođstvo i zbog toga što je protivnik igrao loše u napadu.

Samo je Ištvan Nemet postigao više od deset poena kod Mađara.

Početak poslednje deonice doneo je i novi nalet inspiracije kod naših košarkaša. Iz minuta u minut postavljana je maksimalna razlika u našu korist, a brojku "30" probili smo koševima Veličkovića sa linije slobodnih bacanja za 88:57.

Matematički, Srbija još nije obezbedila prvo mesto u grupi, jer dva kola pre kraja Bugari imaju samo pobedu manje. Ipak, naš tim dočekuje Finsku, a rival gostuje Italijanima, koji još nisu odustali od namere da se na kraju kvalifikacija izjednače sa Bugarima u međusobnom skoru, tako da će pokušati da što ubedljivije dobiju taj duel kod kuće.

Ukoliko, ipak, i uoči poslednjeg 8. kola Grupe A, budemo imali samo pobedu više od istočnih suseda, "igra" nam i poraz sa manje od deset razlike.

U meču sa Mađarima, u timu nije bilo povređenog Duška Savanovića, dok se "nije skidao" Boban Marjanović.

SRBIJA: Teodosić 2, Tepić 3 (8 as), Cvetković 1, Erceg 15, Kecman, Tripković 20, Marković, Krstić 11, Vujanić 11, Veličković 11, Perović 12 (9 sk), Bogdanović 5.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC