• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KVALIFIKACIJE: Dame se plasirale na Evrobasket

Iako su poražene u Bugarskoj od poslednjeg tima u grupi, košarkašice Srbije učestvovaće na EP u Letoniji naredne godine.

 KVALIFIKACIJE: Dame se plasirale na Evrobasket Izvor: MONDO

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije kvalifikovala se za prvenstvo Evrope, koje će naredne godine biti održano u Letoniji, iako je u subotu u Samokovu izgubila utakmicu poslednjeg kola Grupe D protiv selekcije Bugarske sa 75:68 (19:17, 15:18, 27:17, 14:16).

Uoči ove utakmice srpske košarkašice su sudbinu držale u svojim rukama, jer im je za plasman na završni turnir prvenstva Evrope bila neophodna pobeda protiv poslednjeplasirane Bugarske. Uprkos optimističkim izjavama u poslednjih par dana, izabranice Jovice Antonića odigrale su ispod svojih mogućnosti i zasluženo su doživele poraz.

To ih, ipak, nije koštalo odlaska u Letoniju, jer su vodeće Grkinje na svom terenu deklasirale Belgiju rezultatom 79:40, pa su tako naše kosarkašice sa učinkom od tri pobede i tri poraza ipak osvojile drugo mesto u grupi, ispred Belgije i Bugarske koje imaju po dve pobede i četiri poraza.

Bugarska: Najdenova 3, Tomova 12, Georgijeva, Rimpova, Guneva 16, Jordanova, Zlatanova, Vrančeva 15, Dimitrova, Branzova 8, Čirov 21, Slavova.

Srbija: Erić 4, Miljković 4, Rizvić, Roglić, Kresović 12. Milovanović 4, Knežević 11, Perović 10, Mitov, Kovačević 9, Rad, Musović 14.

Utakmica je odigrana pred oko 700 gledalaca, a sudili su Rajnič (Izrael) i Mitrovski (Makedonija).

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC