• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Revanš Fincima i plasman na EP

Selektor Dušan Ivković očekuje da njegov tim u "Areni" odigra dobro, revanšira se Fincima za poraz u prvom meču i izbori plasman na EP.

 Ivković: Revanš Fincima i plasman na EP Izvor: MONDO

Košarkaši Srbije u sredu će u beogradskoj "Areni" dočekati selekciju Finske u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2009. godine.

Tim selektora Dušana Ivkovića imaće veliki motiv na duelu protiv Finaca - da im se revanširaju za jedini poraz pretrpljen tokom kvalifikacionog ciklusa, ali i da zvanično overe plasman u Poljsku.

"Imamo dug prema Fincima za jedini poraz koji su nam naneli tokom kvalifikacija, odnosno bolje reći dug prema sebi. Duel u Helsinkiju bio je najslabiji koji smo odigrali, jer su igrači bili dekoncentrisani. Sada je prilika da ispravimo greške iz tog meča", izjavio je Dušan Ivković na konferenciji za medije u Kući košarke.

Ivković je rekao da je njegov tim u prvom meču odigrao veoma slabo u odbrani, ali napravio i mnogo grešaka, što bi trebalo ispraviti u Beogradu.

"Njih karakteriše mnogo šuteva za tri poena, čiji su kreatori Peteri Koponen i Hano Motola. Dali su nam čak 14 trojki. Osim loše odbrane imali smo tek devet asistencija, ali i 16 grešaka. Imali smo veoma loše izbalansiran napad, pa nijedan igrač nije uspeo da zabeleži dvocifren učinak. Analazirali smo taj meč kroz pripremu za duel u Beogradu i jasno je da moramo da postižemo mnogo više lakih poena", objasnio je selektor Srbije.

"Orlovi" na duelu protiv Finske, ali ni na poslednjem meču u Bugarskoj neće moći da računaju na pomoć Duška Savanovića, koji se još uvek oporavlja od povrede zgloba.
Uprkos tome, Ivković veruje da će njegov tim zabeležiti pobedu.

"Ne sme biti opuštanja. Treba da imamo respekt prema finskoj ekipi, koja ima nekoliko veoma dobrih igrača, ali pre svega da verujemo u sebe. Bilo bi veoma lepo da pobedom izborimo plasman na EP i da se u Beogradu na najlepši način odužimo i oprostimo sa publikom, koja nas je sve vreme bodrila ", dodao je Ivković, naglasivši da treba iskoristiti činjenicu da Finci ne igraju dobro pod pritiskom.

Tim menadžer srpske selekcije Miroslav Berić istakao je da je atmosfera u timu odlična i da igrači sa nestrpljenjem očekuju izlazak na teren kako bi popravili utisak posle prvog poraza od Finaca u istoriji.

"Poraz protiv Finske u prvom meču bio je veoma bolan za tim, tako da smo jedva dočekali taj revanš. Igrači su veoma motivisani da na tom meču pokažu da su bolji tim i da je neuspeh u Finskoj bio samo loš dan ekipe", naglasio je Berić.

Očekuje se da će srpski košarakši ponovo imati veliku podršku sa tribina "Arene", budući da je za meč štampano 16.859 besplatnih ulaznica i da su sve podeljene dan uoči meča.

Duel u Beogradu počinje u 20.30 časova, uz direktan TV prenos.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC