• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Zvezda nije klub

Svetislav Pešić, trener crveno-bijelih košarkaša, je odgovarajući na pitanja čitalaca "Sporta" izjavio da "Zvezda nije klub".

 Pešić: Zvezda nije klub Izvor: MONDO

"Klub mora da ima organe djelovanja (UO,Skupštinu), pa tim, navijače i sponzore. Od toga, trenutno imamo dva tima, jedan u Jadranskoj ligi, sa željom što boljeg plasmana u tom takmičenju, ali i u domaćoj Superligi, a drugi u trećem rangu (B ligi). Tu su i navijači, ostalo ne postoji. Nemojte da se zamajavate i upoređujete FK i KK Crvena zvezda. To je ista farba, ime, grb, simpatizeri i- ništa više. Kakvi kamioni, avioni, kada treba da se pravi klub", bez dlake na jeziku rekao je iskusni stručnjak.

Pešić smatra da su članovi Radne grupe na talon stavili svoja imena u želji da Zvezdu postave na zdrave noge.

"Za klub nije dovoljna tradicija, rezultati u prošlosti, legende koje su ga stvarale. Mora da se napravi rukovodeća struktura, podjele zaduženja, ali i ponudi projekat budućim sponzorima. Tek se onda staje na noge. A Zvezda sada ima talentovane prvotimce, zaljubljenike na tribinama i nešto sportskih rekvizita. A vi bi o tituli i slavlju, malo strpljenja, pa ovdašnji svijet je po tome poznat".

Na konstatciju da trenutno nema srpskih trenera u inostranstvu, Pešić je oštro replicirao:
"Zar su malo Obradović, Maljković, Ivković, pa nekad Vujošević, a i moja malenkost. Pa više sam radio u Njemačkoj nego ovde. Kada su me angažovali u tadašnjem KSJ pričali su da je došao 'Nijemac' za trenera reprezentacije. Istakao bih Jovicu Arsića, pa Sašu Obradovića, Aleksandra Trifunovića, Luku Pavićevića, ali i Aleksandra Džikića. Lično sam tipovao na Sašu Đorđevića ne zbog elokventnosti i trojki već zbog čiljenice da potiče iz košarkaško-trenerske porodice. Bio je vrijedan, posvećen ovom sportu, ali me je uslovno razočarao jer je izabrao neki drugi put", zaključio je Svetislav Pešić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC