• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dule ne haje za Acine žalopojke

Trener Partizana Duško Vujošević uporedio je utakmicu Partizan - Zadar (83:80) sa mečom u Vršcu protiv Hemofarma.

 Dule ne haje za Acine žalopojke  Izvor: MONDO

Trener Partizana Duško Vujošević uporedio je utakmicu Partizan - Zadar (83:80) sa mečom koji su crno-bijeli odigrali sedam dana ranije u Vršcu protiv Hemofarma.

Tada su crno-bijeli na putu do pobjede nadoknadili 18 poena zaostatka, a protiv Zadrana su identičnu prednost ispustili, ali bez konačne posljedice u vidu poraza.

"Malo je nedostajalo da se ponovi Vršac, ali ovog puta na našu štetu. Kada smo poveli sa 18 razlike, dozvolili smo Zadru da uzme igru u svoje ruke. Nedostajao nam je intenzitet u skoku, organizacija u napadu, raspoložen igrač... Zadar je preokrenuo rezultat, na kraju smo na njihov način, trojkom Tepića, došli do pobjede".

Vujošević je ponovio ranije izrečenu tezu, da Partizan probleme u formaciji mora da kompenzuje izuzetnom agresivnošću i angažmanom.

"Ništa od toga nismo pokazali tokom ovih 45 minuta, možda malo u prve dvije četvrtine. Ali kada bi trebalo da se lomi utakmica, na 10-12 poena razlike, nismo radili šta je trebalo. Naša igra pokazuje ozbiljne probleme".

Strateg Zadra, uvijek zanimljivi Aleksandar Petrović, govorio je na konferenciji za novinare prije Vujoševića i izjavio da je crnogorski sudija Rutešić dvema odlukama skrojio krajnji rezultat.

"Zašto nismo pobijedili? Dvije odluke sudije Rutešića su nam oduzele trijumf. Prva, 17 sekundi prije isteka regularnog dijela, kada je Gečevskom dosuđeno vraćanje lopte preko pola. Očigledno je da Rutešić nije bio na sudijskim seminarima, pošto po novim pravilima to nije prestup. Tako nam je oduzeta prilika da organizujemo napad za pobjedu", počeo je "Aca Trica".

"Drugi put je bilo na dva razlike za nas, kada je umjesto nad Ivanovom, dosuđen faul za Lazmija u borbi za skok. Logično, u ovakvim utakmicama poslije odluči jedna trojka. I pored poraza sam zadovoljan igrom, jer se nismo predali i zato što smo imali pobjedu u rukama", rekao je Petrović, koji smatra i da je Partizanovoj agresivnosti "pomogao sudijski kriterijum".

Na pitanje da prokomentariše izjavu kolege Petrovića, Vujošević je rekao da ne može da odgovara za tuđe reči i dijela - "jedva i za svoja uspijevam".

"Ne mislim da su arbitri odlučili pobjednika. Čak mislim da bi trebalo da budu zadovoljni kada im je suđenje na gostovanjima pravedno, jer pristrasnost koju oni imaju u Zadru ne može da se poredi ni sa jednim drugim terenom u ligi", kategoričan je šef struke crno-bijelih.

On je na kraju konstatovao da su ovog ljeta sve ekipe koje se bore za titulu NLB lige postale jače, dok je samo Partizan oslabljen.

"Uz Zvezdu, Cibonu koja će izaći iz krize i Olimpiju, Zadar nam je jedan od glavnih konkurenata. Ovakav sistem bodovanja, za koji inače nisam, doveo je do toga da svi shvate važnost Jadranske lige. Sve ekipe su se pojačale osim nas. Mi imamo mlade igrače, ali ako budemo primorani reagovaćemo u toku sezone kada su u pitanju neke promjene".

(MONDO )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC