• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROLIGA: I "kralj" može da padne...

Beogradski Partizan bio je šampion Evrope, u Hali sportova i Pioniru pobijeđivao je mnoge evropske velikane, ali nikada Real Madrid!

 EVROLIGA: I "kralj" može da padne... Izvor: MONDO

Dvanaest puta su se crno-bijeli sastajali sa klubom španske kraljevske porodice i svih dvanaest puta ostali kratkih rukava. Čak osam susreta odigrano je u okviru Evrolige, od sezone 2002/03 naovamo, a voljom žrijeba došlo je vrijeme za novi dvomeč.

Tradicije su uvijek nešto specifično. Kada su pozitivne, uzimaju se kao podloga optimizmu. Kada nisu dobre, govori se da su "tu da se ruše"...

"U bogatoj istoriji Partizana, upravo susreti sa Realom predstavljaju najmanje svijetlo mjesto. I ja sam bio akter mnogih utakmica sa njima, neke su bile praktično dobijene... Kada se iz statistike izvuče tih 0-12, to jeste odraz kvaliteta i konstante Reala, ali činjenica je da je nekoliko puta i sreća prevagnula na njihovu stranu", podsjetio je Duško Vujošević.

Prema njegovim riječima, u sportu "nema nepobjedivih", a i sam Real je to dokazao izgubivši dvije od četiri utakmice u prvenstvu Španije.

"Oni imaju sve što jedan klub čini velikim: ekonomsku osnovu, trenere i igrače. Na svakoj poziciji raspolažu sa dva do tri igrača, a u pitanju su ili reprezentativci ili kvalitetni Amerikanci. Partizan ima tim u stvaranju. Za Evroligu nam možda treba malo više kvaliteta i visine, ali nam u srijedu sigurno neće nedostajati motiva da uradimo ono što nisu uspjeli naši prethodnici".

Vujošević je rekao i da mu je izuzetno drago što je temelje sadašnjem timu Reala udario srpski trener, Božidar Maljković, koji je selektirao praktično čitav sastav, sa izuzetkom novih Amerikanaca Kvintona Hoslija i Džeremaje Mesija.

Reprezentativac Srbije Novica Veličković, jedan od lidera novog sastava crno-bijelih, poznat je kao igrač koji mnogo više voli da "priča" na parketu. Tako je i uoči velikog okršaja sa Madriđanima.

"Ne treba trošiti riječi o Realu kao klubu i njegovim igračima. Na nama je da odigramo najbolje što možemo pa ćemo vidjeti šta možemo da uradimo. U Zagrebu smo došli do pobjede uprkos umoru od putovanja i utakmice sa Efesom, smatram da će pauza do Reala biti dovoljna da taj meč dočekamo spremni".

Kao taktičke elemente koji su ključni za postizanje dobrog rezultata, Vujošević je izdvojio dvije stvari.

"Ako spriječimo njihov kontranapad i uspijemo da neutrališemo njihov osnovni kvalitet, a to je ofanzivni skok, onda imamo čemu da se nadamo".

PARTIZAN: 5. Milenko TEPIĆ, 8. Strahinja MILOŠEVIĆ, 10. Aleksandar RAŠIĆ, 11. Uroš TRIPKOVIĆ, 12. Novica VELIČKOVIĆ, 13. Stefon LAZMI, 14. Vukašin ALEKSIĆ, 15. Čedomir VITKOVAC, 20. Petar BOŽIĆ, 22. Žarko RAKOČEVIĆ, 24. Jan VESELI, 33. Slavko VRANEŠ.

REAL MADRID:
6. Pepe SANČEZ, 7. Kvinton HOSLI, 8. Havijer PEREZ, 9. Felipe REJES, 14. Lazaros PAPADOPULOS, 15. Aleks MUMBRU, 17. Aksel ERVEL, 21. Džeremaja MESI, 22. Luis BULOK, 23. Serhio LJULJ, 24. Raul LOPEZ, 43. Venson HAMILTON.

PAROVI DRUGOG KOLA:


GRUPA A: Olimpijakos - Unikaha, Le Man - Cibona, Makabi - Avelino (četvrtak).
GRUPA B: Prokom - Nansi (sreda), Žalgiris - Montepaski, Barselona - Panatinaikos (četvrtak).
GRUPA C: Fenerbahče - Alba, Olimpija - Taukeramika, Lotomatika - Huventud (četvrtak).
GRUPA D: Panionios - CSKA, Partizan - Real, Armani Džins - Efes Pilsen (sreda).

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC