• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Slatka osveta Finiksa, Lejkersi "šišaju"

Finiks Sansi, predvođeni Amare Studemajerom, zablistali su na gostovanju u San Antoniju, upisavši pobjedu nad domaćim Spursima 103:98.

 NBA: Slatka osveta Finiksa, Lejkersi "šišaju" Izvor: MONDO

Sansi su tako uspeli da se revanširaju domaćoj ekipi za poraz u prvom kolu plej-ofa prethodne sezone. Studemajer je odigrao ključnu ulogu u trijumfu, upisavši 22 poena, od čega čak 11 u poslednjoj četvrtini (šut iz igre 5-5), kada je i definitivno "slomljena" domaća ekipa.

Finiks je tako priredio sjajnu dobrodošlicu novom treneru Teriju Poteru. U ekipi gostiju dobru partiju pružio je i Leandro Barbosa sa 18 pogodaka, dok je Šakil O'Nil dodao 15, uz 13 skokova.

Kod domaćeg tima najbolji su bili Toni Parker i Tim Dankan sa po 32 pogotka, ali to nije bilo dovoljno za slavlje pred domaćom publikom.

Odličnu košarku demostrirali su Lejkersi u duelu sa gradskim rivalom Klipersima. "Jezerdžije" su ubedljivo slavile sa 117:79, zabeleživši drugu pobedu u sezoni, nakon čega su pokazali da imaju "štofa" da se bore za sam vrh.

Lejkerse su predvodili Kobi Brajant sa 16 pogodaka i osam uhvaćenih lopti, Derek Fišer i Džordan Farmar upisali su po 15, Pau Gasol 13 i devet skokova, dok je Vladimir Radmanović kao starter proveo na parketu 18 i po minuta i zabeležio dve trojke, uz tri uhvaćene lopte i jednu asistenciju.

NBA: Slatka osveta Finiksa, Lejkersi

Neizvjestan duel između Njujorka i Majamija, u svoju korist riješili su domaći Niksi rezultatom 120:115.

Džamal Kroford bio je udarna igra domaćih sa 29 poena, dok je Zek Rendolf doprinio trijumfu sa 20 pogodaka i devet skokova.

Kod gostiju iz Majamija najefikasniji je bio Dvejn Vejd sa 26 koševa, odnosno Judonis Haslem, strijelac 23 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Memfis je poražen u Hjustonu (82:71), zahvaljujući prije svega fantastičnoj partiji Jao Minga. Gorostasni Kinez zasuo je koš Grizlija sa 21 pogotkom, upisavši i 10 skokova, dok su Trejsi Mekgrejdi i Ron Artest "ugradili" u pobjedu po 16 poena.

Kod Memfisa se istakao Rudi Gej sa 20 poena. Darko Miličić nije briljirao, on je kao član prve petorke upisao tek dva poena, uz dva skoka tokom 17 minuta igre, dok Marko Jarić nije bio u sastavu tima.

Za razliku od njih Predrag Stojaković imao je zapaženu rolu u pobjedi Nju Orleansa nad Golden Stejtom - 108:103. Peđa je postigao 16 poena, uz tri asistencije, tokom 35 minuta provedenih na parketu. Uz njega blistao je i Kris Pol sa 21 poenom, odnosno Dejvid Vest, koji je ubacio 24 koša. Kod Voriorsa najbolji je bio Kori Maget sa 27 poena.

REZULTATI

Orlando - Atlanta 85:99
Filadelfija - Toronto 84:95
Vašington - Nju Džersi 85:95
Oklahoma - Milvoki 87:98
San Antonio - Finiks 98:103
Golden Stejt - Nju Orleans 103:108
LA Klipers - LA Lejkers 79:117
Njujork - Majami 120:115
Detroit - Indijana 100:94
Minesota - Sakramento 98:96
Hjuston - Memfis 82:71
Juta - Denver 98:94

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC