• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Ne sekiram se za Cibonu...

Crveno-bijeli u Zagrebu gostuju Ciboni, koja poslije čak tri poraza u prvih pet kola mora da pruži maksimum kako bi uhvatila priključak.

 Pešić: Ne sekiram se za Cibonu... Izvor: MONDO

Stoprocentni učinak košarkaša Crvene zvezde u NLB ligi naći će se u subotu na velikom ispitu.

Crveno-bijeli u Zagrebu gostuju Ciboni, koja poslije čak tri poraza u prvih pet kola mora da pruži maksimum kako bi uhvatila priključak sa ekipama iz vrha.

"Cibona trenutno nije na maksimumu forme, ali ima izvanrednog trenera (Velimira Perasovića) i dobar tim. Vjerujte da se uopšte ne sekiram za njih. Vratili su Kusa i Prkačina, tu su čak trojica novih stranaca, tako da im treba vremena da postanu pravi", rekao je trener Zvezde Svetislav Pešić.

Interesantno je da su crveno-bijeli stigli u Zagreb gotovo u isto vrijeme kada i njihovi domaćini. Ekspedicija sa Malog Kalemegdana krenula je na put u petak ujutru, a u večernjim satima imaće i trening u dvorani Dražen Petrović.

"Cibosi" su se vratili iz Francuske, gdje su u četvrtak uveče savladali Le Man 58:54 i zadržali se na čelu tabele svoje grupe.

"Igrači su već naviknuti na taj ritam igranja. Vidjeli ste kako je Partizan odigrao tešku utakmicu protiv Efesa, pa je dva dana kasnije u gostima pobijedio Zagreb, pa onda Reala. Dakle, ne bih to analizirao kao neki bitan faktor. Šansu bi trebalo da tražimo prije svega u bazičnim stvarima, a to je dobro organizovana odbrana, stimulisana kontrolom skoka. Te stvari mogu da nam daju samopouzdanje da odigramo dobro i u napadu", kaže Pešić.

Iskusni trener dodao je da uoči derbija šestog kola NLB lige ne razmišlja o Zvezdinom odnosu pobjeda i poraza.

"U ovom trenutku se, prije svega, bavim stvaranjem ekipe. Ako uspijem to da uradim, rezultati će sigurno doći. Dosadašnje pobjede prihvatam kao motivaciju za dalji rad. Najveći dobitak iz dosadašnjeg toka sezone nije ovih 5-0, nego odnos igrača prema obavezama i povratak publike na Zvezdine utakmice".

Mladi krilni igrač Marko Kešelj prvi put u karijeri će zaigrati u nekoj od zagrebačkih dvorana.

"Znamo kakav rivalitet vlada između Zvezde i Cibone, možda će biti i paklena atmosfera na tribinama, ali ni u kom slučaju nemamo razloga za strah. Cibona je iskusna ekipa i to će za nas biti najteža utakmica od početka takmičenja. Mislim da treba da pokažemo karakter i neutrališemo stvari na koje će pokušati da nas 'uhvate'".

Cibona je mijenjala trenere i igrački kadar, ali zna se da se tradicionalno oslanja na jaku odbranu, kontranapade i šut za tri poena. Zagrepčani imaju kvalitet i spolja i pod koševima, ima ga i Zvezda, tako da se može očekivati dobra i neizvjesna utakmica.

Ovom utakmicom crveno-bijeli završavaju period u kojem su igrali jednom nedjeljno. Već u utorak predstoji im put u Austriju, gdje će protiv Gmundena igrati prvi meč drugog kola kvalifikacija za Evrokup...

PAROVI ŠESTOG KOLA

PETAK
Helios - Zagreb (19.00)
Bosna - FMP Železnik (20.00)

SUBOTA
Partizan - Budućnost (16.00, FOX)
Cibona - Crvena zvezda (16.00, FOX, HTV2)
Krka - Vojvodina (20.00)
Hemofarm - Zadar (20.15, RTV1)

NEDJELJA
Split - Olimpija (18.00)

TABELA: Crvena zvezda i Partizan po 5-0, Zadar i Budućnost po 4-1, Hemofarm i Olimpija po 3-2, FMP Železnik, Cibona, Split i Krka po 2-3, Vojvodina, Zagreb i Bosna po 1-4, Helios 0-5.

(I. B., MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC