• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Valjak za Budućnost, Zadar u Vršcu

U šestom kolu NLB lige Partizan dočekuje Budućnost, a Hemofarm će ugostiti Zadar.

 NLB: Valjak za Budućnost, Zadar u Vršcu Izvor: MONDO

Partizan je već duboko zagazio u paklen ritam teških utakmica, gotovo preslikan iz prošle sezone, koji postaje još ubitačniji.

Počelo je produžetkom protiv Zadra, uslijedila je neizvjesna završnica u duelu sa Efesom, pa novi ekstra period, ovoga puta u Zagrebu, da bi kulminacija bila prije par dana u Beogradu, kada je gostovao veliki Real.

Bez mnogo vremena za odmor i pripremu crno-bijeli u 6. kolu NLB lige dočekuju razgoropadjenu Budućnost.

"Možda smo malo umorni poslije onakvog duela sa Realom, mada dva i po dana priprema za Budućnost bi trebalo da nam bude dovoljno. Dočekujemo ekipu koja je u izuzetnoj formi i sa skorom 4-1 verovatno najprijatnije iznenadjenje regionalne lige", objasnio je Žarko Rakočević, krilni centar Partizana koji je u Humsku stigao upravo iz Podgorice.

Rakočević ističe da njegovi bivši saigrači u Pionir stižu silno motivisani.

"Spremni su za bitku i borbu koja će ih očekuje. Medjutim, siguran sam da smo mi još spremniji. Najbitnije je da udjemo u meč na pravi način, maksimalno angažovano i koncentrisano. Onda ne bi trebalo da izostane pobjeda", poručio je Rakočević.

"Kao i prethodnih godina, Budućnost igra izuzetno agresivno. U pitanju je prije svega dobar kolektiv, nijedan pojedinac se ne izdvaja previše. Jedino bih možda istakao Vladimira Dašića koji igra mnogo bolje nego prošle sezone, najviše je pokazao i iskočio je kao lider tima. Vidim da se i Marko Simonović, pojačanje iz Hemofarma, odlično snašao. Ipak, mi nikako ne smijemo da se za njih pripremamo pojedinačno, jer su oni daleko veća prijetnja kolektivno", dodao je Rakočević.

Neočekivani kiks u duelu sa slovenačkom Krkom košarkaši Hemofarma pokušaće u subotu da isprave protiv Zadra.

"Poslije neugodnog poraza od Krke imamo moralnu obavezu da damo sve od sebe kako bismo zabilježili pobjedu. Zadar u svaku sezonu ulazi sa maksimalnim ambicijama. U prelaznom roku napravili su izvanredan tim, u Zadru se izgradila nova dvorana i - startovali su veoma dobro. Pobijediti poslije Cibone još jednog favorita za najviši plasman, neće biti lako. Medjutim, vjerujem u ovaj tim Hemofarma i uz svo dužno poštovanje prema protivniku, nadam se najboljem", istakao je Bojan Krstović,

U dosadašnjem toku prvenstva Vrščani nisu imali posebnih problema u odbrani, ali zato jesu u napadu, naročito sa šutem sa distance,

"S obzirom na kvalitet Zadra moraćemo maksimalno da odigramo odbranu 40 minuta. Zadar kažnjava svako opuštanje. Vjerujem da će konačno proraditi i naš šut", rekao je bek Vrščana, kojima će u ovom duelu posao biti donekle olakšan neigranjem Džulijusa Džonsona.

Amerikanca, kako je izvjestio trener Zadarana Aco Petrović, muče prepone i gotovo je sigurno da neće biti u momčadi u subotu protiv Hemofarma.

Nakon ubjedljivog poraza od Olimpije u prošlom kolu, Vojvodina ponovo gostuje u Sloveniji, ovog puta u Novom Mestu, ekipi Krke.

"Krka je ekipa koja igru u velikoj meri zasniva na šutu iz daljine, gdje dominiraju Marcelić i Petrov. Tu je i odlični Amerikanac Šilds. Krka je agresivnošću i odličnim procentom šuta iznenadili Hemofarm i sve su samo ne ekipa za potcjenjivanje. Krasi ih velika borbenost, posebno na svom terenu. Pod koševima se izdvajaju Pavić i Rakočević. Dobro smo se spremili, znamo odakle preti najveća opasnost. Kao i ranije, najvažnija nam je naša igra. Ukoliko uspijemo da ispunimo sve zadatke, bićemo blizu uspjeha", tvrdi strateg Novosadjana Zoran Sretenović.


PAROVI ŠESTOG KOLA

PETAK
Helios - Zagreb (19.00)
Bosna - FMP Železnik (20.00)

SUBOTA
Partizan - Budućnost (16.00, FOX)
Cibona - Crvena zvezda (16.00, HRT2)
Krka - Vojvodina (20.00)
Hemofarm - Zadar (20.15, RTV1)

NEDELJA
Split - Olimpija (18.00)

TABELA: Crvena zvezda i Partizan po 5-0, Zadar i Budućnost po 4-1, Hemofarm i Olimpija po 3-2, FMP Železnik, Cibona, Split i Krka po 2-3, Vojvodina, Zagreb i Bosna po 1-4, Helios 0-5.

(MONDO, ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC