• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Trijumf Bosne u dramatičnoj završnici!

Košarkaši sarajevske Bosne u dramatičnoj završnici protiv FMP Železnika (73:72) zabeležili su drugu pobjedu u šestom kolu regionalne NLB lige.

 NLB: Trijumf Bosne u dramatičnoj završnici! Izvor: MONDO

Tim iz beogradskog pregrađa, bio je blagi favorit za pobjedu u Sarajevu pošto je u meč ušao osokoljen trijumfom u prošlom kolu nad evroligašem Cibonom. Osim toga, na ruku "pantera" išla je i loša (finansijska) situacija u Bosni, zbog koje su klub napustili trener Alen Abaz i Amerikanac Kris Rodžers.

Međutim, tokom cijelog meča, Bosna je imala prednost, čak i do plus 17, ali je ekipa Slobodana Klipe strpljivom igrom uspjela da stigne do "egala" minutu prije kraja.
U tim trenucima, oba trenera odlučila su se da prave prekršaje, oslanjajući se na preciznost svojih igrača sa linije slobodnih bacanja.

Mladen Jeremić oba puta bio je siguran sa penala (72:72) deset sekundi prije kraja, pa je Bosna imala završni napad. I kad je poslije faula Jeremića, bivši as Vojvodine Dušan Đorđević promašio jedno bacanje, činilo se da će gosti iz Železnika slaviti u Skenderiji.
Međutim, Protić je nakon ulaza pod obruč promašio šut za pobjedu, što je bio signal za veliko slavlje domaćih navijača.

U prvom kvartalu, osim startnih poena FMP-a, "studenti" su žustro krenuli i serijom 7:0 pokazali da poslije četiri poraza na Jadranu žele prekinuti negativan niz, koji je pred početak meča najavio v.d trenera Bosne Goran Šehovac.

U drugoj četvrtini, gostima nije funkcionisala odbrana, što je "bordo" tim sjajno koristio, prvenstveno Goran Ikonić, Bojan Vučurović i Suad Šehović, pa je Bosna u 18. minutu stigla do visoke prednosti od 15 poena.

Ipak do kraja prvog poluvremena, FMP se pribrao, zaigrao angažovanije u odbrani i preko Labovića, Jeremića i Raduljice uspio da smanji na podnošljivih minus devet.

Početkom trećeg perioda, odbrana Bosne odlično je postavila zonu, na koju "panteri" nisu imali rješenje u napadu, što je rezultiralo novim "odlijepljivanjem" domaćih. Proradili su brzi kontranapadi pa je u 25. minutu na semaforu pisalo (49:32) - plus 17 za Sarajlije.

Međutim, tada Bosna dolazi u problem sa ličnim greškama na centarskim pozicijama čak je Amar Suljagić morao da napusti igru, što su iskoristili gosti pod obručem i smanjili razliku na minus osam (59:51).

Sa velikim šansama za preokret panteri su ušli u poslednji kvartal, bili su nadomak pobjede, ali je jedna lopta prevagnula u korist Bosne.
Predrag Samardžiski sa 17 koševa i osam skokova bio je najbolji pojedinac u redovima FMP-a, dok su takođe odlični bili Miroslav Raduljica sa 14, Protić je dodao 13, a Labović 11 poena.

Kod Bosne najefikasniji bio je Suad Šehović sa 19 pogodaka, a bivši as Vojvodine Ivan Ivanović postigao je 16, dok je Goran Ikonić susret okončao sa 11 poena.
Oba tima nakon šest kola u NLB ligi imaju skor od dve pobjede i četiri poraza.

Šehovac: Hvala onima što nisu vjerovali

Goran Šehovac, koji je prvi put sa klupe vodio Bosnu, zahvalio se igračima i navijačima, koji su vjerovali u pobjedu nad renomiranim protivnikom.

"Hvala i onima koji nisu vjerovali jer su nam dali dodatni motiv da pobijedimo. Imali smo doduše i sreće, ali ona prati hrabre"!

Junak Bosnine pobjede Suad Šehović podvukao je da ovaj tim "studenata" posjeduje karakter.

"Ova pobjeda je jako važna za nas. Vratili smo poljuljano samopouzdanje nakon četiri uzastopna poraza. Pokazali smo i dokazali svima da možemo do trijumfa kad je najteže", rekao je Šehović.

Centar FMP-a Predrag Samardžiski čestitao je domaćinu na važnom trijumfu.
"Mislim da smo ih potcijenili i to nam se i osvetilo. Ušli smo u susret prilično mlako, što je odlična Bosna iskoristila. Mi nismo imali odgovor na takvu igru".

Sličnu ocjenu dao je i trener gostiju Slobodan Klipa.
"Slavio je tim, koji je više želio pobjedu. Ne preostaje mi ništa drugo već da čestitam Bosni na igri koju su pružili. Moram reći da smo poprilično potcijenili domaćina. Znajući za sve nedaće koje su pogodile Sarajlije poslednjih dana, mislili smo da će se jednostavno predati. To nam se i osvetilo".

REZULTATI ŠESTOG KOLA
Helios - Zagreb 90:70
Bosna - FMP Železnik 73:72

SUBOTA
Partizan - Budućnost (16.00, FOX)
Cibona - Crvena zvezda (16.00, FOX)
Krka - Vojvodina (20.00)
Hemofarm - Zadar (20.15, RTV1)

NEDELJA
Split - Olimpija (18.00)

TABELA: Crvena zvezda i Partizan po 5-0, Zadar i Budućnost po 4-1, Hemofarm i Olimpija po 3-2, FMP Železnik i Bosna po 2-4, Cibona, Split i Krka po 2-3, Vojvodina, Zagreb i Helios po 1-5.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC