• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Ništa ne može preko noći

Svetsilav Pešić nije puno kritikovao igrače nakon visokog poraza u Zagrebu.

 Pešić: Ništa ne može preko noći  Izvor: MONDO

Da nije bilo opuštanja Cibone u posljednjim minutima utakmice, Crvena zvezda bi doživjela jedan od najubjedljivijih poraza svih vremena u Zagrebu.

Ovako, Svetislav Pešić je na konferenciji za novinare mogao da konstatuje kako je njegov tim “dobro prošao” (86:63).

“Malo smo poletjeli tamo gdje ne treba. Moramo da budemo realniji, jer se fantastične stvari ne dogadjaju preko noći. U trećoj četvrtini smo izgubili devet lopti, tako da smo umnogome doprinijeli da Cibona izgleda ovako dobro”, izjavio je Pešić.

On je dodao da se poslije ovakve utakmice ne može pričati o igri Crvene zvezde, već samo o partiji domaćina.

“Odigrali su jako u odbrani, a utakmice se dobijaju ispunjavanjem zadataka u tom dijelu. Oni su iskusniji, bolje znaju kako se to radi i prezentovali su to na najbolji način. Paradoksalno zvuči, ali mi smo dobro prošli. Ima takvih utakmica, nije to ništa što se nije dešavalo i boljim timovima. Ja sam ovde sa Barselonom izgubio 25 razlike, pa smo te sezone uzeli Evroligu, prvenstvo i Kup Španije”.

Pešić je otkrio da poslije meča nije bio pretjerano kritičan prema svojim izabranicima, koji su se, kako je rekao, pripremali za Cibonu vrijedno trenirajući čitave nedelje.

“Igračima mora da se uputi kritika, ali konstruktivna. U smislu razvoja igrača i tima, mislim da ovaj poraz i nije tako loša stvar”.

Prvi put ove sezone zaigrao je i kapiten iz prethodnog ciklusa takmičenja, Tadija Dragićević.

“Nismo planirali puno da ga koristimo, medjutim, Roberts i Milošević su imali probleme sa faulovima pa smo na neki način bili prinudjeni. Tadija nije spreman, ali on je momak kojem ne fali samopouzdanje. Niko se večeras nije proslavio, pa ni on, ali važno je da je počeo da igra”, zaključio je Pešić.

Trener Cibone Velimir Perasović bio je zadovoljan što je noć provedena u istom hotelu, po povratku sa evroligaškog gostovanja u Francuskoj, doprinijela da ekipa nakon pobjede nad Le Manom ostane fokusirana.

“Osim prvih šest-sedam minuta i kraja utakmice, držali smo visok odbrambeni nivo protiv ekipe koja ima svoje kvalitete i mladalačku energiju. Imali smo drugačiji, bolji pristup nego protiv FMP-a, ali drugačije je kada se igra kod kuće i u gostima. Bili smo umorni i iznenadjen sam energijom koju su ispoljili moji igrači”.

“Da se utakmica igrala u Beogradu i da su oni poveli sa šest razlike, kao ovde, pitanje je kako bi se završilo”, dodao je Perasović.

(Ivan Bogunović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC