• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Cibona zaključila Zvezdinu seriju

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u šestom kolu NLB lige na gostovanju Ciboni 86:63.

 NLB: Cibona zaključila Zvezdinu seriju Izvor: MONDO

Svakoj seriji jednom dodje kraj, pa je tako i Crvena zvezda prije ili kasnije morala da doživi poraz u Jadranskoj ligi.

Niko, ipak, nije mogao da pretpostavi da će Cibona u jednom od derbija 6. kola imati 30 poena viška poslije tri četvrtine, na putu do konačnih 86:63 (19:14, 23:16, 28:10, 16:23).

“Vukovi sa Tuškanca” su u svim elementima košarke demolirali crveno-bijele. Bili su dominantni na taktičkom i voljnom planu, o šutu da ne govorimo. Mora se priznati da su u minutima kada su gradili dvocifrenu razliku - u drugoj četvrtini - imali i očigledan vetar u ledja iz pištaljki trojice slovenačkih arbitara.

Ekipa Svetislava Pešića se na putu do skora 5-0 provukla u barem dve utakmice, a evroligaš iz Hrvatske potvrdio je u subotu upravo ono što je Pešić svo vrijeme govorio: da se pred ovim timom Zvezde nalazi još mnogo sati napornog treninga i utakmica koje ponekad donose sazrijevanje i na ovako težak način.

Kakvu-takvu utjehu u ubjedljivom porazu predstavlja povratak u tim Tadije Dragićevića, koji je bez zapaženijeg učinka proveo na terenu desetak minuta.

Zvezda je vodila 13:7 u šestom minutu, ali period njene solidne igre prekinut je kvarom semafora. Poslije desetominutnog prekida domaćin je preuzeo konce u svoje ruke, krenuo je šut za tri poena, naročito doskorašnjeg člana Hemofarma Rola Maršala i poslije serije od 12:1 došlo je do preokreta - 19:14 na kraju prve četvrtine.

Nisu pomogla brza tri prekršaja Lorensa Robertsa, poslije čega je Zvezda ostala bez ikakve čvrstine u reketu. U napadu bez rješenja, u odbrani bez odgovora na sve raspoloženije pulene Velimira Perasovića. Crveno-bijeli su zaboravljali zaduženja u defanzivi, pa su koševe primali na sve načine - spolja, ispod koša, iz kontri…

Cibona je izmedju šestog i 16. minuta napravila rezultat 27:5.

Beogradjani su se zahvaljujući poenima Milana Miloševića (deset zaredom) održali u relativno podnošljivoj poziciji do poluvremena, na startu treće dionice smanjili su na 42:32, a onda je protivnik za sedam i po minuta napravio novu veliku seriju (21:4) i pretvorio meč u egzibiciju. Maksimalnih 68:36 bilo je poslije trojke Erla Kaloveja u 29. minutu.

Na kraju lista strijelaca, što je poslije ovakve utakmice i najmanje bitno. Kod Zvezde Milošević i Andre Ovens po 12, a Elmedin Kikanović 10 poena. U pobjedničkom timu se Maršal izdvojio sa 22 koša, dok je centar Vedran Vukušić ubacio 13 i bio briljantan tokom pomenute serije u trećoj dionici.

(Ivan Bogunović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC