• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Pavković i Mačvan srušili Zadar

Hemofarm bolji od Zadra, Krka od Vojvodine.

 NLB: Pavković i Mačvan srušili Zadar  Izvor: MONDO

Srbija - Hrvatska 1:1. Bar tako je bilo ovog vikenda na "Jadranu". Nakon što je Cibona uzela mjeru Crvenoj zvezdi, Hemofarm je u drugom derbiju 6. kola NLB lige odbranio čast srpske košarke nadigravši u Vršcu Zadar.

Hemofarm - Zadar 87:81 (22:30, 22:20,19:18, 24:13)

Za razliku od prethodnih duela, kada su kuburili sa realizacijom, naročito šuteva sa distance, ovog puta Vrščanima je zaškripalo u defanzivi, doduše samo u prva dva kvartala u kojima su im Zadrani zatrpali koš sa 50 poena. U nastavku, medjutim, košarkaši Hemofarma podigli su intenzitet odbrane na nivo prethodnih partija, ograničili jedan od najboljih napadačkih timova lige na svega 31 poen i na kraju zasluženo slavili.

Tri kvartala Zadar je uglavnom bio u vodjstvu, najviše 12 poena u 28. minutu (66:54), prije nego što je Hemofarm krenuo u odlučujuću ofanzivu.

Miljan Pavković i Milan Mačvan kombinovano su ubacili 13 poena u seriji Vrščana 14:2, kojom su stigli do izjednačenja 68:68, a zatim je isti tandem nanizao devet od 11 poena Hemofarma u posljednja dva minuta, kada je i definitivno nokautiran rival.

Pavković utakmicu završio sa 21 poenom i pet asistencija, a Milan Mačvan sa 17, koliko je postigao i Milivoje Božović. Na drugoj strani najefikasniji su bili Malik Dikson sa 22, odnosno Marlon Garnet sa 15.

Drugi panonski klub na "Jadranu", Vojvodina, zabilježila je još jedan neuspjeh u Sloveniji. Prošlog vikenda Novosadjani su izgubili u Ljubljani, a ovog u Novom Mestu.

Krka - Vojvodina 81:70 (22:22, 21:15, 19:23, 19:10)

Smiljan Pavič bio je najefikasniji igrač slovenačkog tima sa 20 poena, od čega je 14, nepogrešivo šutirajući iz igre (7/7), postigao u prvom poluvremenu. Uz rame centru Krke bio je veteran Davor Marcelić, koji je nanizao 16 poena i 10 skokova. Dvocifren učinak kod domaćih imali su još Simon Petrov strijelac 18 poena, odnosno Ričard Šilds Esington koji je zabilježio jedan manje.

Dabl-dabl učinkom, 17 poena i 10 skokova, Goran Bajić ponio je epitet najkorisnijeg igrača Novosadjana, dok je Amerikanac Šeron Fišer bio je najefikasniji sa 20 poena.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC