• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evrokup: Zvezda u Gmudenu, FMP čeka Ural

Ekipa Crvena zvezde i FMP Železnika u utorak će odigrati mečeve druge faze kvalifikacija za Evrokup (bivši ULEB kup).

 Evrokup: Zvezda u Gmudenu, FMP čeka Ural Izvor: MONDO

Crveno-bijeli će gostovati austrijskom Alijancu u Gmudenu, dok će ekipa iz beogradskog pregrađa dočekati ruski Ural.

Oba tima evropske duele dočekuju poslije poraza u NLB ligi. FMP je kod kuće poražen od Bosne (73:72), dok je Zvezda pretrpila debakl na gostovanju u Zagrebu od Cibone - 86:63, nakon čega je prekinuta njena serija od pet uzastopnih pobjeda u regionalnoj ligi ove sezone.

Crveno-bijeli gaje najviše ambicije na evropskoj sceni ove sezone. Bez obzira na poraz od Cibone, kojim su prekinuli sjajnu nisku, trener Svetislav Pešić ističe da je Zvezdin cilj plasman u grupu fazu Evrokupa i da će dati sve od sebe da uspiju u tome.

Poznati stručnjak smatra da malo poznati tim iz Gmudena nije za potcjenjivanje, zbog čega će njegova ekipa ući u duel veoma oprezno.

"Gmuden se nikako ne smije potcijeniti, jer su kupili nekoliko dobrih igrača i napravili solidan tim. Mi smo toga svjesni, zbog čega ćemo maksimalno ozbiljno ući u duel sa austrijskom ekipom. Mislim da ćemo se u Austriji predstaviti u savim drugačijem svjetlu nego u Zagrebu. Naš cilj je jasan, plasman u grupnu fazu Evrokupa, i daćemo sve od sebe da ga ispunimo. Ne znam koliko možemo da uradimo u Evropi, ali je sigurno da bi nam to takmičenje donijelo nekoliko jakih utakmica, što bi bilo veoma važno za moj tim", rekao je Pešić.

Duel u Austriji igra se u utorak od 20.30 časova, dok su revanš mečevi drugog kola kvalifikacija na programu 11. novembra.

Tim iz Železnika sa uspjehom je započeo kvalifikacije za Evrokup, prije tri nedjelje i želi da nastavi u istom stilu.

"Panteri" su u dvomeču nadigrali holandskog prvaka Maj Gajd, i izborili plasman u završnu fazu kvalifikacija, gdje će im protivnik biti ruski Ural Grejt.

Svi u timu FMP tvrde da ih poraz od Bosne neće uzdrmati i da su u potpunosti okrenuti meču protiv ekipe iz Perma.

"Očekuje nas teška utakmica jer ekipa Urala ima izuzetno dobar tim sastavljen od šest ili sedam igrača vrhunskog kvaliteta. Za tim iz Perma igraju dva reprezentativca Rusije, tri stranca, a takođe, i naš bivši košarkaš Vanja Plisnić. Analizirali smo njihov učinak i poznato je da im glavni igrači igraju 30 do 35 minuta, tako da fizički padaju u posljednjoj četvrtini. Mi ćemo pokušati to da iskoristimo, da nametnemo naš stil igre sa veoma jakom odbranom i ostvarimo što bolji rezultat pred revanš u Rusiji", izjavio je Beti trener Slobodan Klipa uoči prvog meča sa ruskim predstavnikom, koji je na programu u utorak od 18.00 časova u Železniku.

FMP, kao i na duelu protiv Bosne, neće moći da računa na pomoć Filipa Čovića, koji je povrijeđen.

Ekipa Hemofarma direktno je obezbjedila plasman u grupu fazu Evrokup takmičenja i igraće u grupi H, zajedno sa ekipama Nimbruka iz Češke, španskog Bilbao basketa i jednim timom koji ostvari uspjeh u kvalifikacijama.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC