• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ajverson se seli u Detroit

Alen Ajverson (33) će drugi put za dvije godine promijeniti klub.

 Ajverson se seli u Detroit  Izvor: MONDO

Denver Nagetsi i Detroit Pistonsi u načelu su, navode američki mediji, dogovorili trejd u kome će se u "grad motora" preseliti Ajverson, a u suprtonom pravcu otići tri igrača - startni plejmejker Čonsi Bilaps, krilni centar Antonio Mekdajs i malokorišćeni centar Čeik Samb.

Vlasnici Denvera su tokom ljeta već napravili nekoliko poteza koji su za cilj imale da rasterete platni spisak, dok je generalni menadžer Detroita Džoe Dumars želio da obavi neku trampu kojom bi razdrmao ekipu, koja posljednje dvije godine nije mogla dalje od finala Istoka.

U liku Bilapsa (32) Denver je dobio rješenje na plejmejkeru na duži rok, s obzirom na to da mu važeći ugovor, težak 11 milion po sezoni, ističe tek na leto 2011.

Zauzvrat Detroit je dobio veliku zvijezdu, nekadašnjeg najkorisnijeg igrača lige, sa kojom želi da napravi bar korak više u odnosu na prethodna dva prvenstva, ali i mogućnost da na kraju sezone, kada Ajversonu istekne važeći ugovor (22 miliona dolara), dovede kvalitetne slobodne agente.

Tridesetčetvorogodišnji Mekdajs (sedam miliona) i neafirmisani Samb (700.000 dolara) u ovoj razmjeni poslužili su da malo izravnaju tas na vagi vrijednosti.

Ajverson, koji je u decembru 2006. u Denver stigao iz Filadelfije, za 12 sezona u NBA ligi prosječno po meču bilježio je 27,7 poena i 6,3 asistencije. Ove sezone na tri utakmice imao je učinak od 18,7 poena i 6,7 asistencija.

Čonsi Bilaps, koji je inače rodjen u Denveru i koji je na početku NBA karijere već nosio dres Nagetsa, tokom 11 sezona u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta prosečno je ubacivao 14,8 poena i imao 5,5 asistencija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC