• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Armani nije Real, ali ni "mačji kašalj"

Košarkaši Partizana u srijedu od 20.45 dočekuju italijanski Armani Džins, u okviru trećeg kola D grupe Evrolige.

 EL: Armani nije Real, ali ni "mačji kašalj" Izvor: MONDO

Srpski šampion je za samo nedjelju dana prešao put od autsajdera grupe, do favorita u duelu sa Armanijem pred svojim navijačima. Eto šta može da napravi samo jedna pobjeda nad velikim evropskim timom kakav je Real Madrid!

Trener crno-bijelih Duško Vujošević uvjerava da niko u njegovom timu nije "poletio" i počeo da misli kako će ubuduće biti lako.

"U Evroligi ima samo izuzetno jakih i jakih protivnika, slabih uopšte nema. Pokazalo se da ni ljudi koji su pomislili da će Partizan ove sezone biti slab, nisu bili u pravu. Mi smo ista ekipa od prije meča sa Realom, što znači da je svaka pobjeda za nas ravna podvigu".

Vujošević je na konferenciji za novinare rekao kako se iz italijanskih medija informisao da će trener gostiju Pjero Buki vjerovatno uvrstiti u tim nedovoljno oporavljene Bulerija i Vitalija.

"Italijani su pametni. Oni nikada ne rizikuju više nego što bi eventualno mogli da dobiju. Čim pokušavaju da vrate u tim rovite igrače, to znači da u Beogradu žele da pobijede po svaku cijenu i vrate se u trku za plasman u Top 16".

Za razliku od Reala, sa kojim su crno-bijeli do pre šest dana imali skor 0:12, sa "milanezima" imaju izuzetno povoljnih 6:3. Nije da će to imati uticaj na ishod sljedeće utakmice, ali može da donese dodatno samopouzdanje.

"Moramo da želimo pobjedu više od njih, ali ne smijemo da se opteretimo. Možda dio javnosti, iz površnosti ili navijačkih pobuda, smatra da ćemo imati lak posao, međutim, utakmica će biti izuzetno teška, naročito sa psihološkog aspekta. Jer, ako želimo u drugu fazu, moramo da pobijedimo u srijedu", jasan je Vujošević.

Uroš Tripković postepeno se vraća u formu poslije tronedjeljne pauze i od njega se očekuje da koševima spolja oslobodi prostor u reketu za Lazmija, Veličkovića, Rakočevića... Valja istaći i da Armani u svojim redovima nema dominantnog centra i da Partizanov visinski hendikep ne bi trebalo da dođe do izražaja.

"Očekuje nas izuzetno važna i nimalo laka utakmica. Čini mi se da je stvorena slika po kojoj smo unaprijed upisali bodove, a Armani je jaka ekipa i sigurno neće doći u Beograd na izlet. Trudićemo se da maksimalnim zalaganjem u odbrani i pametnim napadom dođemo do pobjede, a pozivam publiku da nam u tome pomogne, kao i do sada", istakao je Tripković.

Duško Vujošević prokomentarisao je i nedavno potpisivanje stipendijskog ugovora sa sedamnaestogodišnjim centrom Nemanjom Bešovićem.

"Kada vodite klub, morate da planirate i po tri godine unaprijed. Mi smo ovog ljeta ostali bez dominantnog igrača pod košem, kakvi su rijetki na tržištu. Zato sam se između osrednje 'petice' i dobrog igrača koji je u evropskim mjerilima 'četiri i po' (Stefona Lazmija), opredijelio za ovo drugo".

"Dovođenje Bešovića je odličan potez i sračunat je da ne ponovimo grešku od ove godine. Samo bogati klubovi su u stanju da kupe gotovog asa, mi moramo da ih na vrijeme prepoznamo i formiramo", zaključio je Partizanov strateg.

PAROVI 3. KOLA I TABELE

GRUPA A

Avelino - Unikaha (sreda), Cibona - Olimpijakos, Makabi - Le Man (četvrtak).
TABELA: Olimpijakos 2-0, Cibona 2-0, Makabi 1-1, Unikaha 1-1, Le Man 0-2, Avelino 0-2.

GRUPA B

Prokom - Žalgiris, Nansi - Panatinaikos (sreda), Montepaski - Barselona (četvrtak).
TABELA: Barselona 2-0, Montepaski 2-0, Prokom 1-1, Panatinaikos 1-1, Žalgiris 0-2, Nansi 0-2.

GRUPA C

Taukeramika - Alba (sreda), Olimpija - Lotomatika, Huventud - Fenerbahče Ulker (četvrtak).
TABELA: Taukeramika 2-0, Lotomatika 1-1, Huventud 1-1, Fenerbahče 1-1, Alba 1-1, Olimpija 0-2.

GRUPA D

Efes Pilsen - Panionios, Partizan - Armani Džins (sreda), Real Madrid - CSKA (četvrtak).
TABELA: CSKA 2-0, Efes 2-0, Real 1-1, Partizan 1-1, Armani Džins 0-2, Panionios 0-2.

(I. B., MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC