• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Zvezda u Beogradu od nule

Košarkaši Crvene zvezde i austrijskog Alijanc Svansa krenuće u Beogradu od nule.

 EVROKUP: Zvezda u Beogradu od nule Izvor: MONDO

Prva utakmica 3. kola kvalifikacija za Evrokup u Gmundenu završena je bez pobjednika 82:82 (11:20, 19:22, 26:19, 26:21).

Dva lica prikazali su crveno-bijeli u Gmundenu. Dobro u prvom i znatno lošije u drugom.

"Znali smo da nas čeka veoma motivisan protivnik, iskusan, sa ekipom koja je na okupu tri godine i trenerom koji je tu već sedam sezona. Naravno, mi Srbi nismo spremni da košarkaški respektujemo Austrijance, ali to je naš problem. Isto su razmišljali i moji igrači, pa nismo uspjeli da pobijedimo", konstatovao je Svetislav Pešić poslije utakmice.

Prva dva kvartala odigrali su kolektivno, kako u odbrani, tako i u napadu. Svih 11 igrača (nije igrao samo Strahinja Milošević) koje je Svetislav Pešić izrotirao na parketu upisalo se u strijelce, a devetorica su uhvatila bar po jednu loptu ispod jednog ili drugog koša.

To je rezultirao je Zvezdinim plusom od 11 poena u devetom minutu (20:9), odnosno vodjstvom Beogradjana 37:23 na isteku 18. minuta.

U nastavku, medjutim, košarkaši u crveno-bijelim dresovima loptu više nisu "dijelili" tako dobro.

Alijans Svans na startu drugog poluvremena trojkama su pokrenuli Matijas Mejer i Deteri Mejs. Nadovezao se koševima Entoni Fišer, a zatim i Redži Hafman, čijim je zakucavanjem u 27. minutu austrijski tim prvi put poveo na utakmici - 51:50.

Nemanja Bjelica trojkom je vratio prednost na stranu Beogradjana, koji vodjstvo nisu ispustili sve do tri minuta prije kraja. Tada su uzastopnim poenima Fišera i Mejera Austrijanci drugi put i poslednji put poveli na utakmici - 75:74.

Stvari u svoje ruke potom je preuzeo Tadija Dragićević. Najbolji igrač Crvene zvezde prošle sezone, kojem je ovo bila tek druga utakmica nakon oporavka od povrede, pogodio je za dva, a zatim i za tri i odveo svoj tim minut i po prije kraja na 79:75.

Osim Tadije, koji je na svoj konto upisao i preostala tri Zvezdina poena do kraja, Beogradjani nisu imali više aduta u finišu.

Konačnih 82:82 postavio je Mejes trojkom 17 sekundi prije završnog zvuka sirene, pošto je Zvezdin poslednji napad na utakmici okončan izlaskom Borisa Bakića van terena.

Iako Zvezda nije slavila u Gmundenu Pešić je, ipak, pronašao i dosta pozitivnih stvari u ovom duelu.

"Za mene je važno da je ekipa pokazala reakciju poslije poraza u Zagrebu, da smo odigrali u prvom poluvremenu dobru odbranu, kontrolisali skok, i nisam imao na velikom odmoru šta da im zamjerim. Pomislili smo svi pomalo, a vjerovatno i ja, da smo već pobijedili i da samo treba da privedemo utakmicu kraju. Gmunden je to iskoristio, imali su sjajne Fišera, Mejsa i Hitlera. Pogodili su neke teške šuteve i dobili krila, a mi ušli u nervozu. Nismo imali iskustva i hladne glave da pobijedimo. Ipak, zadovoljan sam jer smo imali dobar skok, jer je Dragićević dobro odigrao, jer smo dobili Bjelicu. Sigurno da bi bilo bolje da smo pobijedili, ali ne možemo ni da budemo skroz nezadovoljni", rekao je Pešić.

Sa druge strane trener Gmundena Bob Gunen bio je oduševljen neriješenim rezultatom.

"Igrali smo protiv fantastičnog tima i čuvenog trenera. Zvezda nam je bila veliki motiv jer je ovo možda najjači protivnik koji nam je došao u goste. Dali smo maksimum. Ipak, svjesni smo da Beogradjani nisu odigrali koliko mogu i znamo da nememo velike šanse u revanšu, ali ćemo se ponovo boriti", poručio je Gunen.

CRVENA ZVEZDA: Kešelj 3, Roberts 7 (6sk), Kikanović 11, S. Milošević, Kovač 2, Marinović 5, Dragićević 17, M. Milošević 5, Ovens 8, Štimac 12 (5sk), Bakić 2, Bjelica 10.

ALIJANC SVANS: Murati, Kinesberger, Hafman 10p (7sk), Janiš. Šeninger 12, Hiter 6, Splajt, Fišer 21 (5as), Majer 10, Mejs 21, Palmer 2 (8sk).

REZULTATI 3. KOLA KVALIFIKACIJA:
A: Galatasaraj - Budućnost
B: FMP Železnik - Ural 69:61
C: Uniks Kazanj - Hapoel Jerusalim 88:66
D: Gmunden - Crvena zvezda 82:82
E: Panelinios - Kijev 96:69
F: Ostende - Avr
G: Beneton Friburg - Gran Kanarija 64:92
H: ASK Riga - Kaha San Fernando

*napomena: Revanš utakmice 3. kola kvalifikacija igraju se 11. novembra, na koš razliku. Pobjednici dvomeča biće učesnici prve faze Evrokupa, po grupama, koja počinje 25. novembra i traje do 13. januara. Prva dva tima iz svake od osam grupa plasiraće se u "Last 16" fazu takmičenja.

GRUPA A: Roan, Zadar, Marusi, pobjednik duela H
GRUPA B: Dinamo Moskva, Lukoil, Barons, pobjednik duela C
GRUPA C: Bešiktaš, Himki, Beneton Trevizo, pobjednik duela F
GRUPA D: Aris, Turk Telekom, Bnei Hašaron, pobjednik duela E
GRUPA E: Lijetuvos Ritas, Asvel, Azovmaš, pobjednik duela G
GRUPA F: Brose Baskets, Turov, Spiru Basket, pobjednik duela D
GRUPA G: Pamesa, Artland, Fortitudo, pobjednik duela B
GRUPA H: Bilbao, Hemofarm, Nimburk, pobjednik duela A

*napomena: U "Last 16" fazi će biti formirane četiri grupe sa po četiri tima. Tada će, takodje, po dvije najbolje ekipe iz svake grupe izboriti plasman na "Fajnal 8" turnir (9 - 12. april), koji će se igrati po kup-sistemu. Osvajač Evrokupa biće učesnik Evrolige za sezonu 2009/2010.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC