• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Partizan od očaja do sjaja

Ekipa Partizana upisala je drugu pobjedu u Evroligi, savladavši pred svojom publikom Armani Džins sa 81:76 (15:28, 23:27, 28:12, 15:9).

 EL: Partizan od očaja do sjaja Izvor: MONDO

Crno-bijeli su u trećem kolu grupe D Evrolige odigrali dva različita poluvremena, a najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Novica Veličković sa 14 poena. Aleksandar Rašić sa 12 pogodaka, koliko je imao i Stifon Lazmi uz 10 skokova i tri blokade, odnosno Milenko Tepić i Čedomir Vitkovac sa po 11 poena dali su veliki doprinos pobedi.

U ekipi gostiju iz Italije istakao se Džobi Tomas sa 27 poena, dok je Dejvid Houkins zabeležio 14 pogodaka.

Partizan je dobro počeo meč, kao i onaj protiv Reala nedjelju dana ranije (11:7), ali su gosti onda uhvatili zamajac i do kraja četvrtine u potpunosti preuzeli konce igre. Armani Džins je tokom posljednjih pet minuta prvog kvartala napravio seriju 21:4 (28:15), a predvodnik je bio Džobi Tomas sa ukupno 15 poena, upravo onoliko koliko je postigao cijeli tim Partizana.

Iako su u Beograd doputovali oslabljeni, Milanezi su igrali hrabro sa samo sedam igrača i šutirali besprekorno. Oni su pogađali gotovo bez greške, a crno-bijelima su zadavali velike probleme zonskom odbranom koju su forsirali. Odlična igra omogućila im je da dođu do visoke prednosti od 23 poena u 16. minutu meča (47:24), dok na drugoj strani crno-bijeli nisu uspjevali da pronađu pravi način da im se suprotstave.

Italijanski tim je do odlaska na poluvreme ostvario 76 odsto šuta iz igre, šutirao trojke 7-9 i pogodio sva slobodna bacanja (10-10). Koliko je dobro igrao Armani najbolje govori podatak da su izgubili samo tri lopte, koliko i sam Rašić tokom prvih 20 minuta igre. Na drugoj strani Partizan je pogodio pet "trojki" iz 13 pokušaja, uz šut iz igre 9-15.

Bilo je očigledno da je trener Dušan Vujošević imao šta da zamjeri svojim pulenima tokom velikog odmora, ali je još važnije da je ta kritika djelovala kao pravo otrežnjenje na ekipu.

Crno-bijeli, predvođeni Rašićem i Lazmijem, uz ponovo fantastičnu podršku oko 6.000 navijača u "Pioniru", zaigrali su mnogo agresivnije u nastavku, i učinili gotovo nemoguće. Oni su lagano "topili" razliku i do kraja trećeg perioda igre uspjeli da se približe na samo pola koša zaostatka (66:67).

U istom ritmu nastavili su domaći i u anstavku i pogotkom Lazmija stigli do vođstva na startu poslednjeg kvartala, prve prednosti poslije petog minuta igre (68:66).

Gosti su nakon toga napravili seriju 6:0 (dve trojke), ali su crno-bijeli, nakon nekoliko smušenih napada, ponovo uspjeli da konsoliduju redove. Iskoristili su izlazak Džoja Berda, i sa sedam vezanih koševa Veličkovića, uz uspešan šut Vitkovca, tri minuta prije kraja opet su preuzeli vođstvo (77:73).

Partizan je u tim trenucima veoma dobro igrao u odbrani, koristio kontre i pomalo "uplašio" protivnika. Ispostavilo se da je to bila ključna serija (9:0), koja je i definitivno slomila protivnika, koji pet minuta nije uspio da zabilježi koš.

Dejvid Houkins je u finišu ozbiljno priprijetio (76:77), ali je Tepić sa slobodnih bacanja odbio taj napad - 79:76. Poslije loše organizovane akcije gostiju, Veličković je sigurnim izvođenjem penala i definitivno odlučio pobjednika.

REZULTATI I PAROVI 3. KOLA

GRUPA A

Avelino - Unikaha 72:70
Cibona - Olimpijakos (četvrtak)
Makabi - Le Man (četvrtak).
TABELA: Olimpijakos 2-0, Cibona 2-0, Makabi 1-1, Avelino 1-2, Unikaha 1-2, Le Man 0-2.

GRUPA B

Prokom - Žalgiris 65:60
(Nešović 9p, 4sk, 4as)
Nansi - Panatinaikos 70:80
(Kecman 6p)
Montepaski - Barselona (četvrtak).
TABELA: Barselona 2-0, Montepaski 2-0, Prokom 2-1, Panatinaikos 2-1, Žalgiris 0-3, Nansi 0-3.

GRUPA C

Taukeramika - Alba 106:65
(Rakočević 27p (šut za tri 6/6), 5as - Dojčin 9p, Nađfeji 10p)
Olimpija - Lotomatika (četvrtak)
Huventud - Fenerbahče Ulker (četvrtak).
TABELA: Taukeramika 3-0, Lotomatika 1-1, Huventud 1-1, Fenerbahče 1-1, Alba 1-2, Olimpija 0-2.

GRUPA D

Efes Pilsen - Panionios 69:78
(Vujanić 11p - Nikolić 9p, 3sk)
Partizan - Armani Džins 81:76
Real Madrid - CSKA (četvrtak).
TABELA: CSKA 2-0, Efes 2-1, Partizan 2-1, Real 1-1, Panionios 1-2, Armani Džins 0-3.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC