• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Publika nas obavezala na borbu

Publika u Pioniru najzaslužnija za preokret Partizana nad Armani džinsom, ocjenjuju trener Duško Vujošević i kapiten Petar Božić.

 Vujošević: Publika nas obavezala na borbu Izvor: MONDO

Strateg crno-bijelih Duško Vujošević nije krio oduševljenje načinom na koji su njegovi igrači, uz pomoć oko 6.500 gledalaca u hali Pionir preokrenuli rezultat i slavili pobjedu nad italijanskim Armani Džinsom (81:76).

To ne znači da će lako zaboraviti kako su ležernom partijom u prvom poluvremenu dozvolili sebi da u 15. minutu gube sa čak 23 poena razlike.

"Primili smo 55 poena u prvom poluvremenu i to jako zamjeram. Bez ekstraordinarne borbenosti, mi smo u Evroligi ekipa bez šanse. Mi moramo da trčimo, udvajamo... Za takmičenje koje igramo, mi imamo eksperimentalnu ekipu. I mi i javnost moramo da budemo spremni za sve što se desi, a ne da stvaramo atmosferu da je neko lak protivnik. Moram da vam kažem da čarobnjaštvo nije lak zanat", istakao je Vujošević.

On kaže da je bio svjestan da će odsustvo četvorice povrijeđenih igrača rasteretiti goste, ali da su igrači ipak potpali pod uticaj atmosfere "lako ćemo".

"Vidio sam i kako su se zagrlili pred početak utakmice. Njihov jedanaesti igrač, koji je na ovoj utakmici dobio šansu, nije neki junior, nego igrač koji čeka svojih pet minuta i zato sam znao da će biti opasni. Da upotrebim jedan moderan izraz, otvorili smo utakmicu šutem, bez saradnje bekova i centara, bez skoka i intenziteta u odbrani. Čim nas je stao šut, greške su počele da se vezuju, a oni su se odlijepili na 20 poena razlike. Pri takvom vođstvu bih vjerovatno i ja počeo da ubacujem u koš", analizira Vujošević.

Trener Partizana izrazio je veliku zahvalnost publici, koja je bila prava i kada je rezultat bio krajnje negativan, a na pitanje šta je igračima rekao na poluvremenu, odgovorio je - "bolje da ne znate".

"Rijetko koja publika će da vam pruži fantastičnu podršku na 'minus 20'. Navijači su nas bodrenjem u tim trenucima obavezali da se ne predamo. Armani je igrao zonu, povremeno sa 'meč-ap' rješenjima, ali činjenica je da smo im u prvom poluvremenu mi omogućili da se praktično odmaraju u fazi odbrane. Opet, znali smo da ne mogu da održe tako visok procenat šuta. Vjerovali smo u preokret, a to je osnovni preduslov da se nešto uradi".

Neočekivani trijumf Panioniosa nad Efesom u Istanbulu otvorio je nove mogućnosti u D grupi Evrolige. Sada je samo Armani Džins bez ijedne pobjede.

"Taj rezultat je prije svega problem za Efes. Mi moramo da brinemo o sebi i da ne računamo da će drugi gubiti utakmice u našu korist", kratko je prokomentarisao Vujošević.

Njegov kolega Pjero Buki bio je iznerviran što je izgubio utakmicu poslije visokog vođstva, bez obzira na hendikepiranost. Buki je koristio samo sedmoricu igrača, a zbog smanjene rotacije forsirao je "zonu" gotovo svih 40 minuta.

"Ne interesuju me igrači koji su ostali kod kuće, neću u tome da tražim opravdanje. Mislim da smo uprkos svemu dobro igrali i da smo iz ove utakmice mogli da izvučemo više. Za to nam je trebalo više hrabrosti pri rezultatu 73:73. Trebalo je jače da zagrizemo i dobijemo. Koštale su nas izgubljene lopte i ofanzivni skokovi Partizana".

Božić: Naša odbrana kumovala njihovim pogocima

U svlačionici crno-bijelih slavilo se veoma tiho. Igrači su ostavili svu energiju na parketu, pa nije bilo lako pronaći riječi. Kako će se tek oporaviti za subotu i gostovanje u Železniku...

"Ima puno stvari koje moramo da popravimo u svojoj igri, ali svakako je veoma važno što smo poslije svega pobijedili. Ne znam zašto smo onako loše napadali 'zonu' u prvom poluvremenu, da znam odgovor to se vjerovatno ne bi dogodilo. Oni su došli rasterećeni, naša odbrana je kumovala njihovim pogocima. Najveća zasluga za preokret ipak pripada publici", izjavio je kapiten ekipe Petar Božić.

Stameni Žarko Rakočević je krajem druge četvrtine počeo da odličnim potezima ispod koša unosi nervozu u redove gostujućeg tima. Odlično je sarađivao sa Stefonom Lazmijem, bio uporan do krajnjih granica, po sistemu "tiha voda breg roni".

"Nije lako 40 minuta napadati zonu, a da to dobro funkcioniše. Mislim da je presudilo to što smo sve vrijeme igrali kao da imamo povoljan rezultat, bez panike i pritiska. Mnogo nam je značila podrška publike, ali i ofanzivni skok u posljednjih pet minuta. Praktično smo svo vrijeme napadali u završnici utakmice".

Gabonac Lazmi istakao je da je utakmica dobijena "srcem".

"Fajterska smo ekipa i zato volim što sam dio nje. Nikada ne brinem da ćemo se predati. Niko nije razmišljao o umoru, nismo željeli da izgubimo. U drugom poluvremenu smo pronašli bolje načine da napadnemo 'zonu', ali smo odigrali mnogo bolje i u odbrani. Kada svi zagrade svog igrača, meni nije teško da skupljam skokove", skroman je Lazmi.

(Ivan Bogunović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC