• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Igor Rakočević MVP kola

Ova evroligaška nedjelja pripala je Igoru Rakočeviću koji je proglašen za MVP 3. kola.

 EL: Igor Rakočević MVP kola Izvor: MONDO

Ono što na zvaničnom sajtu Evrolige stoji u prefiksu njegovog imena, "jedan od najboljih šutera na svijetu", bek TAU Keramike je i potvrdio u utakmici protiv Albe iz Berlina.

Na kraju je bilo 106:65 za TAU, a Rakočević je meč završio sa 27 poena za 25 minuta na parketu. Trojke je šutirao perfektnih 6/6, u šutu za dva imao je učinak 1/3, a nepogrešiv je bio i sa linije slobodnih bacanja - 7/7.

Uz to, Rakoč je imao i pet asistencija, uz četiri prekršaja nad njim za indeks uspješnosti - 34.

Jedan indeks poen manje imao je Sani Bećirović iz Lotomatike. On je u pobjedi rimskog tima nad Olimpijom u Ljubljani, zabilježio 23 poena, sedam skokova, šest asistencija, uz šest prekršaja nad njim.

Najbolji asistent 3. kola bio je Milenko Tepić. Bek Partizana je u pobjedi nad Milanom u Beogradu osam puta zabeležio dodavanje za koš. Najbolji poenteri bili su Rakočević i Džobi Tomas iz Milana sa po 27 poena. Najviše skokova sakupio je Kerem Gonlum iz Efes Pilsena - 12, tako da sada zauzima drugo mjesto (9,33) na listi najboljih skakača sezone, iza Popsa Mensah-Bonsua iz Huventusa (11,5).

Romen Sato bio je najbolji kradljivac sa šest oduzetih lopti, dok su Terens Moris iz CSKA i Fran Vaskez iz Barselone imali po četiri blokade.

Kada je "dabl-dabl" učinak u pitanju, dvocifreni u kolonama "poeni" i "skokovi" bili su samo Stefon Lazme (Partizan), Karem Gonlum (Efes Pilsen), Majk Batist (Panatinaikos), Jonas Maciulis (Žalgiris) i Erslan Iljasova (Barselona).

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC