• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: FMP čeka neporaženi Partizan

Derbi sedmog kola NLB lige odigraće se u Železniku, gdje će domaći FMP dočekati lidera na tabeli, Partizan.

 NLB: FMP čeka neporaženi Partizan Izvor: MONDO

Tim iz beogradskog predgrađa duel sa crno-bijelima dočekuje u dobroj atmosferi, bez obzira na činjenicu što su do sada u regionalnom takmičenju ostvarili samo dvije pobjede.

Ekipa Slobodana Klipe je u utorak nadigrala Ural Grejt u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Evrokup, ali i angažovala Izraelca Gaja Pninija, koji će upravo svoj debi u dresu "pantera" imati protiv Partizana.

"Kada god igramo protiv Partizana ili Crvene zvezde imamo poseban motiv. Partizan je veliki protivnik, samim tim i veliki izazov. Poznajemo se veoma dobro. Čak i bez nekog posebnog skautinga, tačno znamo ko koliko može i šta jedni od drugih možemo da očekujemo. Biće to pravi praznik košarke. Publika će uživati", istakao je Dragan Labović.

On smatra da će ključno biti da njegov tim odigra dobro u odbrani.

"Igraćemo maksimalno agresivno u odbrani, što nam je u nekim ranijim utakmicama donosilo dobre rezultate. Partizan takođe igra veoma jako i snažno u defanzivi. Moramo da odgovorimo na isti način. Tačno je da Partizanu nedostaje centar kakav je bio Nikola Peković, ali Lasme se pokazao kao veoma dobar igrač. Rakočević se takođe odlično snašao."

Labović i drugovi veruju da će meč protiv jedinog neporaženog tima u NLB ligi biti dobar test za njihovu mladu ekipu, kao i da bi njihov adut mogao da bude umor protivnika.

"Naša mala prednost je svježina. Partizan je potrošio dosta energije u meču sa Armani Džinsom u Evroligi i nadamo se da to može da bude veliki plus za nas. Moramo što agresivnije da odigramo. Naše mečeve često je rješavala jedna lopta. Očekujem da će i ovoga puta biti tako. Ovo su velike utakmice na kojima se postaje igrač. Svi znamo ko je i šta je Partizan. Biće to veliki test za našu ekipu", napomenuo je stameni igrač FMP Železnika.

U taboru Partizana već su arhivirali trijumf u Evroligi i maksimalno ozbiljno dočekuju meč u Železniku. Crno-bijeli još uvijek dobre pamte prethodne susrete, koji su rješavani u samom finišu, ali i to da su "panteri" prošle sezone, kada su zabeležili najbolje rezultate, bili jedini tim iz Srbije koji ih je nadigrao.

"Iako FMP ima samo dve pobjede u šest utakmica ove sezone, treba biti oprezan. Svi porazi su došli u tesnim završnicama, kada je odlučivala jedna lopta. Igraju veoma borbeno, što je očekivano pošto imaju dosta mladih igrača željnih dokazivanja. Sigurno će imati poseban motiv protiv nas", kaže Milenko Tepić.

Tepić priznaje da je tim pomalo umoran, ali smatra da to ne može biti odlučujući faktor u derbiju kola.

"Igramo u žestokom tempu već duže vrijeme, međutim, to neće biti ključan faktor u meču u Železniku. Umor kod nas očigledno postoji, ali to nam nikada neće biti alibi. Daćemo sve od sebe. Svjesni smo kvaliteta i snage protivnika i shodno tome ćemo uložiti maksimalnu energiju da pobijedimo. Sigurno da će mnogo toga zavisiti od našeg odnosa u odbrani. Protiv Milana to je bio ključ naše pobede, što bi mogao da bude slučaj i u Železniku. Naravno, svaka utakmica je priča za sebe. Odlučiće zbir bolje učinjenih stvari na jednom meču", tvrdi Tepić.

Meč u Železniku igra se u subotu sa početkom od 16 časova.

PAROVI 7. KOLA

SUBOTA

FMP - Partizan (16.00, FOX)
Zagreb - Hemofarm (16.00, HTV2)
Zvezda - Bosna (19.00)
Budućnost - Helios (19.00)
Zadar - Krka (19.00)
Olimpija - Cibona (20.00)
Vojvodina - Split (20.15, RTV1)

TABELA: Partizan 6-0, Crvena zvezda 5-1, Zadar 4-2, Budućnost 4-2, Hemofarm 4-2, Olimpija 3-3, Cibona 3-3, Krka 3-3, Split 3-3, FMP Železnik 2-4, Bosna 2-4, Vojvodina 1-5, Zagreb 1-5, Helios 1-5.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC