• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Partizan slomio FMP u finišu

U derbiju sedmog kola NLB lige FMP-Partizan 66:69.

 NLB: Partizan slomio FMP u finišu  Izvor: MONDO

Duel FMP Železnika i Partizana u 7. kolu NLB lige u potpunosti je opravdao epitet derbija, jer je, gotovo po tradiciji, pobjednik odlučen u posljednjim sekundama meča.

Zahvaljujući boljoj igri u završnici slavili su crno-bijeli rezultatom 69:66 (16:21, 23:20, 10:13, 20:12), upisavši tako i sedmu zastopnu pobjedu ove sezone u regionalnom takmičenju.

FMP je bio na korak da ponovi uspjeh iz prošle sezone, kada je, jedini u Srbiji, nadigrao Partizan i to dva puta. Mladi sastav iz Železnika vodio je do četiri minuta prije kraja meča, kada je šampion uspio da napravi preokret i na kraju zasluženo slavi.

Crno-bijele su predvodili Uroš Tripković sa 18 pogodaka, dok su Stifon Lazmi i Milenko Tepić upisali po 12 poena.

U ekipi Železnika istakao se Dragan Labović sa 19 poena, Miroslav Raduljica upisao je 16 uz osam skokova, a Izraelac Gaj Pnini, u prvom meču za svoj novi tim, solidnih 12 poena.

Partizan je na početku meča uspio da povede sa, 7:4, ali je FMP, već u šestom minutu meča, serijom 13:0, preuzeo inicijativu - 17:7 i držao prednost do finiša. Furiozna igra domaćina na startu natjerala je trenera gostiju Duška Vujoševića da do devetog minuta meča u igru uvede sve raspoložive igrače, budući da njegov tim, koji je fantastičnim preokretom u srijedu nadigrao Armani Džins u Evroligi, nije uspio da postigne koš punih pet minuta.

Do kraja prvog kvartala gosti su smanjili zaostatak na 16:21, a u 12. minutu prišli su na koš razlike - 21:19. Motivisani sastav iz Železnika, predvođen Draganom Labovićem, nije poklekao pred favorizovanim gostima, već je povremenim serijama uspijevao da se "odlijepi" i održava razliku.

Sredinom druge četvtine stigli su do 32:21, a Partizan je poslije tajm-auta opet smanjio na 33:34, zahvaljujući Tepiću, koji je upisao dvije vezane "trojke". Ipak, crno-bijelima je uvek nedostajao taj završni korak za potpuni preokret.

I u nastvaku su domaći diktirali tempo, dok su crno-bijeli sustizali razliku. Partizan je do 28. minuta uspio da zabilježi samo šest poena, ali im se to nije "obilo o glavu", budući da ni FMP nije bio ništa bolji - upisao je 11.

Domaćini su, kako se meč približavao kraju, polako posustajali, dok je Partizan bivao sve agresivniji, što se i isplatilo u 36. minutu, kada je Tripković donio preokret - 61:60. Žarko Rakočević je sa linije slobodnih bacanja uspio da poveća na 62:60, ali je debitant u redovima Železnika, Izraelac Gaj Pnini vratio nadu domaćinu, poravnavši rezultat.

Neizvjesnost je potrajala još nekoliko sekundi, jer su Tripković i Lazmi riješili pitanje pobjednika sigurnim izvođenjem penala (68:64). FMP je prije toga imao priliku da uhvati priključak, ali su nedovoljno iskusni Čović i Raduljica prebrzo šutirali, nakon čega je Tripković u posljednjim sekundama i definitivno obezbijedio novu pobjedu Partizanu.

Labović je uz zvuk sirene bacio sa koša na koš, ali nije uspio da napravi čudo...

"Naš protivnik je imao više vremena za odmor. Osim pobjede, za nas je jako važno da je Tripković dao značajan doprinos, drugi put od kada se vratio poslije povrede. Naravno, još moramo da tražimo rješenja u napadu. Energija je objektivna stvar, što se vidjelo u prvoj i drugoj četvrtini. Uvijek kada dolazim u goste Železniku imam neki strah, jer izuzetno respektujem taj tim. FMP je igrao veoma hrabro", izjavio je Duško Vujošević, trener Partizana, a zatim i rekao da je termin utakmice od 16 časova veoma loš, jer "nijedan tim ne trenira u to vrijeme, i to je često razlog za lošija izdanja".

Strateg FMP Železnika Slobodan Klipa požalio se poslije još jednog poraza svoje ekipe u samoj zavšnici.

"Ovo već postaje teško izdrživo. Od pet poraza, u četiri smo vodili cijelu utakmicu da bismo na kraju izgubili. Samo smo protiv Bosne gubili, ali na kraju imali šut za pobjedu. Ponosan sam na ove momke, pokazali su karakter, napali veoma jak Partizan. Nisu se prepali, odigrali su hrabro i pokazali da mogu svakoga da pobijede. Dali smo važnu ulogu Pniniju koji možda još nema snage, ali bi trebalo da bude ono što nam nedostaje - meč viner. Od zadataka koje smo postavili jedino nismo uspjeli da zaustavimo njihov ofanzivni skok. To je prelomilo meč", istakao je Klipa.

Partizan je novim trijumfom zadržao lidersku poziciju na tabeli, ostavši i dalje jedini neporaženi tim u ligi, dok je FMP upisao peti poraz.

FMP - Partizan 66:69
Zagreb - Hemofarm 76:85
(Vladović 24p, Tomić 20p, 13sk - Marković 18p, 5sk, Mačvan 16p, 8sk)
Zvezda - Bosna 100:87
(Milošević 14p, Bjelica 12p - Ikonić 25p, Ivanović 22p)
Vojvodina - Split 70:72
(Peković 20p, 7sk, Borovnjak 18p - Šenon 18p, Delaš 15)
Budućnost - Helios 90:86
Zadar - Krka 90:79
Olimpija - Cibona 67:72

TABELA: Partizan 7-0, Zvezda 6-1, Hemofarm 5-2, Zadar 5-2, Budućnost 5-2, Cibona 4-3, Split 4-3, Olimpija 3-4, Krka 3-4, FMP 2-5, Bosna 2-5, Vojvodina 1-6, Helios 1-6, Zagreb 1-6.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC