• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zvezda odradila posao protiv Bosne

Košarkaši Crvene zvezde oscilirali su protiv Bosne, ali poslije preokreta u finišu druge četvrtine pobjeda nad "studentima" nije bila upitna.

 NLB: Zvezda odradila posao protiv Bosne Izvor: MONDO

Crveno-bijeli su u meču sedmog kola NLB lige, pred 3-3.500 gledalaca, slavili rezultatom 100:87 (22:28, 30:14, 27:24, 21:21), čime su skor u regionalnom takmičenju popravili na 6-1.

Naredne nedelje na rasporedu je "vječiti derbi" Partizan - Crvena zvezda. Ovog puta će to biti i okršaj dvije vodeće ekipe regionalnog takmičenja.

Zvezda je imala šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je sa 14 poena bio Milan Milošević. Mladi Nemanja Bjelica igrao je malo plejmejkera, malo krilnog centra i završio utakmicu sa 12 koševa, i to bez promašaja iz igre.

Pored njih dvojice, pohvale za učinak i borbenost zaslužuje prije svih centar Vladimir Štimac. On je presjedio na klupi prvo poluvrijeme, a u drugom je za 12 minuta imao devet poena i četiri skoka.

U timu Bosne, koju je prvi put vodio srpski stručnjak Vlada Vukoičić, briljirali su Goran Ikonić sa 25 poena (šut za trojku 6-9) i Ivan Ivanović, koji je ubacio 22. Posebno ubojiti bili su u prvoj četvrtini, kada su imali bolji učinak nego kompletan beogradski tim.

Trener crveno-bijelih Svetislav Pešić dosta je eksperimentisao sa postavama i pozicijama igrača. Mirko Kovač zbog povrede se nije ni skinuo, dok je Lorens Roberts iz predostrožnosti presjedio svih 40 minuta. Pešić očekuje da će on biti spreman za utorak i revanš kvalifikacija za Evrokup protiv Gmundena.

U prilično mlakoj igri gosti su nekoliko puta sticali vođstvo od pet-šest poena, Zvezda je pravila preokrete, pa opet padala u zaostatak. Prvu ubitačnu seriju imala je od 18. minuta do kraja poluvremena, kada je od 39:40 stigla do deset poena viška - 52:42.

Bosna se u 27. minutu primakla na samo 62:61, ali su crveno-bijeli zatvorili četvrtinu serijom od 17:5 i riješili utakmicu. Milošević je u tom dijelu postigao sedam poena, Bjelica četiri, a Boris Bakić stavio tačku sa dvije trojke.

"Bilo je dosta uzbudljivo. Nisu uspjeli da nam daju 100 poena, kao mi njima", u šali je rekao Pešić na konferenciji za novinare.

"Kada se igra zvanična utakmica, osnovni cilj je pobjeda. Odmah poslije toga cilj je da ekipa i igrači napreduju. Kao i uvijek, imali smo uspone i padove, ali mislim da je to proizvod velike želje koju momci imaju. Kada se nešto mnogo želi, onda ne možeš da uradiš ni ono što možeš. Moramo da ohladimo glavu da bi isplivao kvalitet koji posjedujemo".

Milan Milošević složio se da igra u odbrani nije bila zadovoljavajuća.

"Primili smo dosta poena, iako smo cijele nedelje vježbali rješenja u odbrani. Bosna je pogodila dosta šuteva, ali na kraju su odigrali onoliko koliko smo im mi dozvolili. U utorak nam slijedi Gmunden, možda najvažnija utakmica u sezoni, pa onda Partizan. Moramo dosta da radimo na treninzima, ni napad nam nije funkcionisao najbolje, iako smo stigli do 100 poena", kaže Milošević.

(I. B - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC