• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Ništa bez odbrane

Sa izuzetkom poraza od Cibone, prošlog vikenda, Crvena zvezda pod vođstvom Svetislava Pešića niže dobre rezultate.

 Pešić: Ništa bez odbrane  Izvor: MONDO



Crveno-bijeli zauzimaju drugo mjesto u NLB ligi, grupna faza Evrokupa je nadohvat ruke, ali Pešić nije baš zadovoljan načinom na koji njegova ekipa pobjeđuje.

Dobar primjer bila je utakmica protiv Bosne, na kojoj je Zvezda postigla 100 poena. Iskusni trener novinarima je pričao uglavnom o stvarima koje njegovi igrači nisu sproveli u djelo.

"Možda sam previše opteretio igrače, ali povratka nema. Imaju takvog trenera, koji smatra da ako hoćemo da dođemo do vrhunskih rezultata, moramo do njih da dođemo odbranom. Stvaranje dobre defanzivne ekipe je dugotrajan proces. Podrazumeva usvajanje novih navika i oslobađanje od starih. Ne mislim da će taj proces biti završen ubrzo".

Pešić je svoju tezu potkrijepio konkretnim podacima. Najbolji strijelci Bosne Ikonić i Ivanović u prvoj četvrtini su dali ukupno 24 poena i Zvezda je taj dio igre izgubila rezultatom 22:28. U drugoj dionici su pomenuti igrači svedeni na samo dva poena, a Zvezda je dobila sa 30:14.

"Eto zašto je važno ispunjavati zadatke. Nama se dešava da damo koš, pa se igrač raduje kao da je dao gol u fudbalu, diže ruke kao nekada Džajić! I dok se on tako raduje, mi na drugoj strani već primamo koš".

Trener Zvezde apostrofirao je Marka Marinovića, kao igrača koji je popravio igru u odbrani, ali da zbog toga trpi njegov učinak u napadu. Hvalio je angažman mladih Milana Miloševića, Bjelice, Kešelja, Štimca, Bakića...

"Imamo igrače koji mogu da napadaju sa više pozicija. Bjelica je 'četvorka', a igra i plejmejkera. Minja (Milošević) može da bude i 'tri' i 'četiri'. Dobro je što oni mogu da pokriju više pozicija, ali važno je da to ne bude samo u napadu, nego i u odbrani", ističe Pešić.

Mlađi igrači trebalo bi da porade i na sticanju snage i mišićne mase, smatra trener, posebno izdvajajući Nemanju Bjelicu.

"Bjelica je veliki talenat... kao i još neki. Ali mora puno da radi na fizici. Može i bez toga da se igra, može poneko da se pobijedi, kao Bosna u subotu, ali ne može da se postane igrač kakav se želi. Nije lako pretvoriti talenat u igračku sposobnost", zaključio je Svetislav Pešić.

Zvezda u utorak dočekuje austrijski Gmunden i potrebna joj je bilo kakva pobjeda za plasman u dalje takmičenje. U nedelju je na programu duel sa Partizanom, ispit vrijednosti koji se već sada očekuje sa nestrpljenjem.

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC