• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tanjević: Srbija može i do medalje na EP

Selektor turskih košarkaša Bogdan Tanjević smatra da Srbija ima potencijala da se umiješa u borbu za medalju na EP u Poljskoj!

 Tanjević: Srbija može i do medalje na EP Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije pokazala se u dobrom svjetlu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2009. u Poljskoj. "Orlovi" su uspjeli da obezbijede učešće na kontinenentalnom šampionatu, gdje će za cilj imati da ostvare plasman među pet najboljih kako bi se našli i na Svjetskom prvenstvu 2010. godine.

Žrijeb koji je "orlovima" dodijelio Španiju, Sloveniju i Veliku Britaniju za protivnike u Poljskoj, nametnuo je težak zadatak izabranicima Dušana Ivkovića.

"Siguran sam da Srbija može da se umiješa u borbu za medalje. Imate sjajnu generaciju igrača koji su, za razliku od onih na koje ja računam u selekciji Turske, standardni u svojim klubovima, a kroz godinu dana biće još mnogo mnogo bolji. Uvjeren sam da će Srbija ostvariti dobar rezultat na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Naravno, ne bi trebalo zaboraviti da će, uostalom kao i na svakom šampionatu, svakoj reprezentaciji biti potrebna i sreća, kao i da ona jedna lopta koja bude odlučivala prevagne na željenu stranu", izjavio je Tanjević za "Alo".

Strateg Turske smatra da će najteži protivnik biti Španija, koja je među glavnim favoritima za titulu, dok od Slovenije ne treba strahovati, jer nije sigurno u kom sastavu će putovati u Poljsku.

"Španci imaju poseban odnos prema dresu, što se baš i ne može vidjeti kod ostalih reprezentacija. Oni su ne samo favoriti u svojoj grupi, nego i cijelog prvenstva. Njihovi igrači su sada na vrhuncu svojih mogućnosti, to je jedna zrela generacija, kojoj se postepeno pridružuju neki novi klinci, a Mark Gasol je jedan od najdominantnijih igrača na svojoj poziciji. Na drugoj strani Slovenija ima potencijal da se bori za medalju, ali treba sačekati i vidjeti ko će se od igrača odazvati na pripreme", ističe Tanjević, koji će sa Turcima igrati u grupi D sa ekipama Litvanije, Bugarske i domaćina Poljske.

U poslednjem kolu grupe C košarkaši Srbije će igrati sa Velikom Britanijom koja je za neke bila i najprijatnije iznenađenje kvalifikacija.

"Britanci nemaju veliko ime u istorijskom smislu, ali su ozbiljna ekipa, u šta sam se uvjerio tokom kvalifikacija, kada i nisu mogli da računaju na neke igrače. Ne mogu da budu izuzetno opasni, ali ih svakako ne treba potcijeniti. Ne znam koliko će imati vremena da se posvete košarkaškoj reprezentaciji" naveo je srpski stručnjak.

U drugom krugu takmičenja ukrstiće se selekcije iz grupe C i D, tako da bi košarkaši Srbije mogli da se sastanu i sa Turskom.

"Sasvim normalno je očekivati da se Turska nađe u drugom krugu, ali za razliku od srpske selekcije, mnogi od igrača na koje ja računam sjede na klupama svojih ekipa, a pojedinci nisu uopšte i napredovali tokom prethodnih godina. Naš savez očekuje da se borimo za medalju, naravno da ćemo dati sve od sebe u Poljskoj, ali trebalo bi da iskoristimo i ovo takmičenje da se pripremimo za Svjetsko prvenstvo 2010. godine gdje smo mi domaćini", kaže Tanjević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC