• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Cilj Srbije - četvrtfinale EP

Selektor Srbije Dušan Ivković istakao je da je bez obzira na nepovoljan žrijeb cilj njegove ekipe da dođe do četvrtfinala EP 2009 u Poljskoj.

 Ivković: Cilj Srbije - četvrtfinale EP Izvor: MONDO

Nastupom u četvrtfinalu Srbija bi došla na korak od plasmana na Svjetsko prvenstvo na kome će učestvovati sedam najboljih ekipa "starog kontinenta", pod uslovom da među njima budu i domaćin planetarnog šampionata Turska i aktuelni šampion Španija.

"Grupa je takva kakva je. Možda je mogla da bude drugačija, ali moj posao je u svakom slučaju da ekipu za turnir pripremim prema žrebu...Dobro je što imamo dovoljno vremena za pripreme", rekao je Ivković na konferenciji za novinare.

Srbija je u subotu na žrijebu u Varšavi za protivnike u Grupi C dobila Španiju, Sloveniju i Veliku Britaniju, pa je Ivković ocijenio da bi njegova ekipa u toj prvoj tazi takmičenja mogla da ima mnogo teži posao nego u drugoj rundi, pa čak i u četvrtfinalu.

"Španci su najbolji u Evropi, ne samo zbog imena, već i zato što dugo igraju zajedno. Slovenci imaju jednu od najbrojnijih kolonija u NBA ligi, a i Britanci imaju dosta naturalizovanih Amerikanaca i prilično su neugodni i nepredvidivi", kazao je Ivković.

Košarkaši Srbije prvu utakmicu igraće sa Španijom, potom će se sastati sa Slovenijom, a na kraju i sa Velikom Britanijom.

"Raspored je dobar zato što će nam posljednja utakmica vjerovatno biti i odlučujuća. Treba da prema svakom protivniku imamo isti respekt...Vjerujte da i nas sve ekipe respektuju, niko neće protiv nas igrati nedovoljno motivisan i to je dobro", ocijenio je srpski selektor.

"Dobra forma biće nam potrebna od samog početka, a podsjetiću da ćemo prethodno igrati Mediteranske igre, Evropsko prvenstvo za igrače stare do 20 godine, ali i Univerzijadu, koja nam je prioritet jer smo domaćini. Tu će nastupati i neki reprezentativci koji zbog raznih uzroka nisu mnogo igrali u klubovima", dodao je Ivković.

Selektor Srbije je naveo i da će u narednom periodu pratiti formu svih potencijalnih reprezentativaca. Ove nedjelje biće u posjeti Hemofarmu, potom će razgovarati i sa ostalim igračima iz srpskih klubova, zatim i sa onima iz evropskih timova, a u martu možda i sa onima iz NBA lige.

Srbija će pred Evropsko prvenstvo, od 24. do 26. avgusta, sigurno igrati na "Akropolj kupu", a Ivković je dodao da je nacionalni košarkaški savez dobio još mnogo poziva, među kojima je kao interesantan naveo onaj za turnir u Rigi krajem avgusta.

Ivković je, takođe, istakao da je srpska košarka izuzetno predstavljena na samom žrijebu u Varšavi što su potvrdili i predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić i proslavljeni reprezentativac Vlade Divac.

"Srbija je, prije svega zbog Divca, bila u prvom planu. Domaćini su bili oduševljeni njime", kazao je Kapičić, iako je KSS kolegama iz Poljske poslao protestno pismo zato što je Srbija u kuglicama pri žrijebanju bila predstavljena zastavom bivše Srbije i Crne Gore.

"To je bila samo tehnička greška, a pismo smo im poslali samo da se ona kasnije ne bi ponovila", pojasnio je Kapičić.

Divac je naveo da je poziv Poljaka da učestvuju na žrijebu prihvatio prije svega kako bi pokušao da pred Evropsko prvenstvo preko medija pridobije podršku domaće publike.

"Uvijek sam na usluzi srpskoj košarci. Ovo je, ipak, moja kuća i moj sport. U Varšavi smo imali lijepu priliku da se medijski predstavimo i već sada steknemo neke navijače na predstojećem takmičenju. Kvalifikacije za prvenstvo Evrope su pokazale da imamo čemu da se nadamo i ja sam optimista", kazao je Divac, koji je izrazio spremnost da pomogne državnom timu u predstojećoj akciji.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC