• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu blokiran račun!

Košarkaškom klubu Partizan blokiran je račun zbog duga čija glavnica iznosi 1,9 miliona evra!

 Partizanu blokiran račun! Izvor: MONDO

Crno-bijeli duguju grčkoj Marfin banci, nekadašnjoj Laiki banci, a trener prvog tima Duško Vujošević u utorak je saopštio da se radi o kreditu koji je uprava kluba podigla prije četiri godine i zahvaljujući kojem je Partizan "izgurao" sezonu 2004/05.

"Od te banke je podignut kredit po nekim divljim kamatnim stopama, mislim da se radi o 17,5 odsto. Razumijem da sve banke prolaze kroz krizu i nastoje da izvuku novac. Želim da kažem da ni mi ne bježimo od vraćanja duga. Ali mislim da ovo nije momenat i nije pravi način da se to radi. Neko reprogramiranje duga mora da bude obavljeno, jer ako budu željeli samo novac - nikad ga neće dobiti".

Vujošević je na konferenciji za novinare, koja je sazvana povodom gostovanja Panioniosu u okviru četvrtog kola D grupe Evrolige (četvrtak, 19.45), dosta vremena proveo pričajući o problemima van terena koji muče klub i ekipu.

"Mi imamo samopoštovanje i uživamo u rezultatima svog rada, ali postoji i osjećaj besmisla kada na naše uspjehe svih ovih godina nema adekvatnih reakcija. Ne možemo da obezbijedimo ni ovakav budžet, koji nije najveći ni u Srbiji, a smiješan je u odnosu na klubove sa kojima se sastajemo u Evroligi".

Prema riječima Partizanovog trenera, postavlja se pitanje "da li je sport socijalno koristan rad, koji treba pomoći?"

"Ipak mi uvodimo u Srbiju u Evropu na jedan dostojanstven način. A nemamo sponzora čije bismo ime nosili na dresu. Javna preduzeća su opet bliža nekim drugim klubovima, što znači da rezultati očigledno nisu mjerilo. Neka se onda kaže: ne dajemo ništa i ne očekujemo ništa", pokušao je Vujošević da objasni da je "situacija kritična".

Pogoršanje finansijske situacije nadovezalo se na dobro poznate probleme sa pasošima igrača, koji su ukradeni prilikom pljačke stana u kojem živi Partizanov fizioterapeut.

Jan Veseli, Žarko Rakočević i Slavko Vraneš nisu se vratili iz Češke, odnosno Crne Gore, ali se u klubu nadaju da će biti tu do srijede ujutru, kada polijeće avion za Atinu.

"Taj problem nam je poremetio plan rada, tako da smo trenirali u nedelju (dan poslije utakmice u Železniku), a u ponedeljak imali slobodan dan. Pripremu utakmice sa Panioniosom počećemo u utorak uveče u Kovilovu, jer Zvezda u Pioniru igra Evrokup... Trebalo bi da do srijede budemo kompletni, klub je preduzeo sve što je bilo moguće", konstatovao je Vujošević.

Sve u svemu, crno-bijeli su van terena dobili najgoru moguću uvertiru pred seriju teških utakmica, u kojoj će se sastati sa Panioniosom, Crvenom zvezdom, Olimpijom, CSKA...

Igrači Partizana u prošlosti su mnogo puta pronalazili način da se izdignu iznad tekućih problema i nastave sa pobjedama, u njihovu spremnost ni ovog puta ne treba sumnjati.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC